Izvor: B92, 11.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Obijene prostorije Odbora

Leskovac -- U noći između srede i četvrtka za sada nepoznate osobe obile su prostorije Odbora za ljudska prava u Leskovcu.

Policija je izvršila uviđaj i saopštava da intezivno traga za jednim ili više počinilaca, a prema prvim informacijama iz prostorija na II spratu zanatskog centra odneti su lap-top sa arhivom Odbora i foto-aparat.

Dragutin Vidosavljević, advokat Odbora, sumnju da je obijanje prostorija u vezi s napadom koji je na njega izvršio Goran Veličković, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zamenik komandira OUP Vlasotince. "To je svojevrstan pritisak na Odbor, kako ne bi obelodanjivao činjenice o maltretiranju koje sprovodi policija", smatra Vidosavljević, za B92 javlja Bratislav Ilić.

Patrole oko Odbora

Načelnik SUP-a Leskovac Nenad Stojković naložio je da policijske patrole redovno obilaze zgrade u kojoj se nalaze sedište leskovačkog Odbora za ljudska prava.

Takođe je naloženo da se obilaze i zgrade u kojima stanuju advokat i predsednik Odbora Dragutin Vidosavljević i Dobrosav Nešić, a posle više anonimnih telefonski pretnji upićenih Nešiću. Stoković je potvrdio novinarima da je policija i sinoć patrolirala i obilazila sedište Odbora i da se provala dogodila verovatno između dva obilsaka.

Stojković je rekao da leskovački SUP i dalje stoji pri ocenama iz svog saopštenja od nedelje da je advokat Odbora za ljudska prava Dragutin Vidosavljević, posle kraće rasprave, udario staklenom flašom u glavu policajca Gorana Veličkovića, iako Vidosavljević tvrdi drugačije. Na pitanje zašto je suspendovan Veličković, Stojković je odgovorio "zato što su svedoci potvrdili da se ponašao drsko i bezobrazno, da je bio u alkoholisanom stanju i zato što to nije prvi put da on ima takve prekršaje".Stojković je rekao Veličković nije suspendovan, šest dana posle incidenta u Vlasotincu, po nalogu iz Ministarstva i na pritisak međunarodnih organizacija i medija, već kad je policija dobila informacije, prenosi Fonet.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.