Izvor: B92, 09.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Hapšenja opštinara

Leskovac -- U Leskovcu su danas uhapšeni članovi opštinske administracije.

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i falsifikovali službena dokumenta, u dvodnevnom pritvoru su zadržani načelnik Uprave za finasije Božidar Stojanović, sekretarica predsednika opštine Jelena Mitić i načelnik Uprave za javne nabavke Branislav Popović.

Leskovački SUP navodi da postoje sumnje da su pomenuti iz opštinskog budžeta, uz pomoć faksimila predsednika opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gojka Veličkovića, a kasnije i falsifikovanjem njegovog potpisa, uzeli oko 10 miliona dinara. Oni su, prema saznanju SUP-a, potpisivali rešenja za jednokratnu novčanu pomoć na 30.000 dinara, a građanima koji su im ustupali lične podatke davali 3.000 dinara.

Predsednik opštine Gojko Veličković priznao je da je njegov faksimil zloupotrebljen, ali i dodao da ne zna ko je to učinio, za B92 javlja Bratislav Ilić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.