Izvor: Glas javnosti, 15.Jan.2010, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leš plutao Dunavom

BEOGRAD - Telo muškarca unakažene glave u maskirnoj uniformi juče je pronađeno kako pluta nedaleko od obale Dunava kod Batajnice. Beživotno telo nađeno je samo dan pošto je prekjuče otkriven leš Dragana F. (21) u Novom Beogradu, kod „Supervera“. Policija je utvrdila da je on tučen do smrti.

Za sada nije poznato da li je reč o još jednom jezivom zločinu ili se čovek udavio nesrećnim slučajem. Naime, telo muškarca starog oko 40 godina otkrili su ribari iz Batajnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << juče je oko 13 sati. Oni su ga najpre dovukli do obale da ga reka ne bi odnela, a potom pozvali policiju.

- Lagano smo palili čamce i spremali se da otplovimo na sredinu reke da na miru pecamo. U jednom momentu moj prijatelj je viknuo. Učinilo mu se da odmah pored gustog šipražja pluta čovek. Brzo smo se uputili tamo da vidimo o čemu je reč. Nažalost, moj prijatelj je bio u pravu i pošto smo se sabrali od šoka, zakačili smo telo kanapom i čamcima ga dovukli na obalu - priča jedan od alasa, koji je pronašao telo.

Kako kaže, bilo im je izuzetno čudno što je čovek u uniformi koja, iako nije imala neke jasne oznake ili činove, nije delovala kao civilna odeća.

- Primetili smo da mu je telo bilo relativno očuvano, a da mu je glava raspadnuta do te mere da mu je kosa otpadala dok smo ga izvlačili - dodaje naš sagovornik.

Po dolasku na obalu gde je čovek pronađen, policija je najpre sačekala lekare Hitne pomoći da konstatuju smrt, a potom je otvorila uviđaj. Policajci nisu mogli da nam kažu koliko dugo je telo bilo u vodi pre nego što je pronađeno, a, naravno, ni identitet utopljenika.

- Za uniformu pretpostavljamo da je lovačka - rekao je kratko jedan od policajaca.

Nezvanično samo saznali da lekar, koji je konstatovao smrt nije primetio vidljive povrede, ali da nije isključeno da je utopljenik mogao da ima neki trag borbe ili nasilja ispod uniforme, koja mu lekar nije svukao prilikom pregleda na licu mesta.

Tek posle obdukcije na Institutu za sudsku medicinu, trebalo bi da bude utvrđeno da li se čovek utopio ili je, pak, umro nasilnom smrću.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.