Izvor: B92, 27.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari otputovali kao pomoć

Beograd -- Lekari VMA stigli su u Dominikansku Republiku radi lečenja Vladimira Todorovića iz Srbije, koji je tamo doživeo saobraćajnu nesreću.

Načelnik VMA Miodrag Jeftić je na konferenciji za novinare dodao da se tim lekara sa povređenim u nedelju vraća u Beograd redovnim avionskim letom francuske aviokompanije, koja je prihvatila da plati troškove. U toj saobraćajnoj nesreći život je izgubila Vladimirova devojka Una Trivanović.

Direktorka Republičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović je istakla da ovaj zavod snosi troškove "hitne medicinske pomoći u inostranstvu u iznosu od 95 odsto i da to za zavod nije ništa novo."

Ona je dodala da u slučaju kad sa zemljom u inostranstvu nije sklopljen ugovor o direktnom finansiranju hitnog lečenja, kao što je ovaj, isplata se postiže refundacijom plaćenih računa za lečenje.

Povređeni Vladimir Todorović je član beogradskog benda "Flipaut", te su radi skupljanja novca za troškove lečenja, između ostalog bila organizovana dva humanitarna koncerta "Za Tošu i Unu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.