Izvor: Blic, 11.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legija traži pomoć Interpola

Legija traži pomoć Interpola

BEOGRAD - Specijalni sud odlučio je juče na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića da zatraži od Interpola izveštaj sa dokumentima o tvrdnjama Ronalda Nobla, šefa Interpola, da je ubica srpskog premijera koristio hrvatski pasoš. O predlogu odbrane prvooptuženog Milorada Ulemeka Legije da bude saslušan i sam Nobl, sud će odlučiti nakon što pročita izveštaj Interpola.

Naime, Ulemekov advokat Slobodan Milivojević >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavio je juče na suđenju da će posle Noblovog saslušanja 'zavisiti dalji pravac kretanja sudskog toka'. Na Milivojevićeve reči reagovao je zamenik specijalnog tužioca Mioljub Vitorović, rekavši da sud ne treba da interesuju indicije iz Noblove izjave.

- Očekivao sam od odbrane taj veliki preokret u ovom predmetu, koji su sve vreme najavljivali. Pretpostavljam da je to ta eksplozija o kojoj su govorili. Međutim, ova optužnica ima svoj pravac potkrepljen dokazima, sve ostalo su indicije - usprotivio se Vitorović.

Juče je nastavljeno čitanje pisanih dokaza koje je pratila fotodokumentacija stanova koje su iznajmljivali pripadnici zemunskog klana, u kojima su se krili pre i posle ubistva premijera. U stanu u Bulevaru Arsenija Čarnojevića u Novom Beogradu pronađeni su otisci prstiju Dušana Spasojevića Šiptara, Mileta Lukovića Kuma, Miloša Simovića i Zvezdana Jovanovića Zvekija. U stanu u Ulici Triše Kaclerovića nađeni su delovi policijske uniforme, kao i legitimacija počasnog člana Nezavisnog sindikata policije na ime Dejana Milenkovića Bagzija.

N. Jovanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.