Izvor: B92, 03.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legija optužen zbog paljenja "Tvrđave" u Kuli

Kula -- Istražni sudija Opštinskog suda u Kuli Mladen Puškaš izjavio je da je završio istragu incidenta u kom je izgoreo kafić "Tvrđava" i da je javni tužilac Mladen Crnjanski tim povodom podigao optužnicu protiv tadašnjeg komandanta Jedinice za specijalne operacije Milorada Lukovića Legije i Dejana Ivkovića, takođe pripadnika "crvenih beretki". "Nekoliko vrsta veštačenja bilo je samo oko načina na koji je izbio požar. Sve je odrađeno kvalitetno i kako treba. Ja sam svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deo posla završio i predao predmet tužiocu, koji je podigao optužnice protiv Lukovića i Ivkovića i sad treba da se sudi", rekao je Puškaš. Komentarišući činjenicu da je bilo potrebno skoro dve godine za završetak istrage, Puškaš ističe da "ne može svaki predmet biti završen za 15 dana" i da nije reč o slučaju u kom je "neko obio kiosk i ukrao cigarete".

Crnjanski je potvrdio da je podneta optužnica protiv Lukovića i Ivkovića. "U petak smo dobili spis istrage, proučili ga i u ponedeljak je podneta optužnica. Proces će biti vođen pred Opštinskim sudom u Kuli, a postupak može da se vodi i u odsustvu", rekao je Crnjanski.

Kafić "Tvrđava" je 4. maja 2001. potpuno izgoreo pošto je Luković, navodno, pucao u televizore, usled čega je izbio požar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.