Legija neće da čita knjigu

Izvor: Glas javnosti, 24.Okt.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legija neće da čita knjigu

BEOGRAD - Milorad Ulemek Legija neće čitati knjigu „Proces KP/03“, što je službena oznaka sudskog predmeta o ubistvu Zorana Đinđića, čiji su autori Aleksandra Petrović i Dorotea Čarnić, ali se ne zna da li će 1.300 strana ove trilogije da pročita i okrivljeni za atentat Zvezdan Jovanović.

Marko Milivojević, jedan od advokata Ulemeka, kaže da knjigu neće da kupi ni on, ni njihov branjenik. S druge strane, Jovanovićev advokat Nenad Vukasović kaže da će obavezno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << uzme knjigu jer ga interesuje sve u vezi sa procesom.

- Knjiga je deo istorije i kupiću je, kao što sam uzeo i knjigu Miloša Vasića iako se ne slažem sa njegovim mišljenjem. Za Zvezdana ne znam da li će hteti da je čita, ali ga ću pitati kada narednih dana odem u zatvor - kaže Vukasović.

Zasada je sigurno da će ovo delo pročitati Saša Pejaković, bivši pripadnik JSO, nepravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog pomoći u skrivanju optuženih za atentat na Đinđića, koji je došao na promociju knjige na Beogradski sajam.

Pejaković je na promociju došao sa svojim advokatom Goranom Petronijevićem i, kako saznajemo, sedeo je odmah do bivšeg sudije Marka Kljajevića, koji je vodio proces skoro do samog finiša. Zanimljivo je da na promociju nije došao niko iz Demokratske stranke, iako im je bio upućen poziv.

Knjiga je dokumentarna, a autorke, inače izveštači Politike sa suđenja u Specijalnom sudu, u svojoj trilogiji hronološki su opisale čitav sudski postupak, uz autentične izjave svedoka, kao i sve događaje koji su u vezi sa suđenjem, a nisu se odigrali u samoj sudnici.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.