Lažni doktor „prodavao“ automobile

Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni doktor „prodavao“ automobile

BEOGRAD - Zoran R. (26) iz Novih Banovaca, po zanimanju ugostitelj, uhapšen je zbog sumnje da je na teritoriji Beograda počinio nekoliko prevara i falsifikovanja isprave.

Kako je juče saopštila policija, Zoran R. je tokom prošle i ove godine sa zasad nepoznatom osobom davao oglase u kojima su, navodno, nudili na prodaju „golf“ i „pasat“. Zainteresovani kupci bi pozivali broj telefona na koji se javljao neidentifikovani muškarac od kojeg su dobijali bliža obaveštenja o vozilu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koje se nudi na prodaju, kao i ulicu gde se ono može videti. Potencijalni kupci bi odlazili na ugovoreno mesto, u nameri da pogledaju automobil i da bi se dogovorili oko ugovora i isplate. Međutim, nepoznati muškarac se ne bi pojavljivao govoreći da je sprečen i upućivao bi ih na „svog zeta“ ili „šuraka“, za kojeg bi govorio da radi kao lekar u KBC Zemun, Dom zdravlja u Zemunu, u Šilerovoj ulici, ili na Institutu za majku i dete na Novom Beogradu. Tamo bi ih, međutim, čekao Zoran R, u doktorskom mantilu sa zakačenim slušalicama, koji bi onda ulazio u priču oko kupoprodaje automobila, a potom bi im davao ključeve „radi probe“. Zauzvrat bi tražio da mu ostave određenu sumu novca, kao depozit. Ključevi bi, međutim, bili lažni, a potencijalni kupci bi, shvativši da su prevareni, pozivali brojeve telefona „prodavaca“, ali bi oni bili isključeni i nedostupni.

Pošto se sumnja da oštećenih ima i van teritorije Beograda, mole se svi koji prepoznaju osumnjičenog na fotografiji da se jave na telefon dežurne službe policijske stanice Zemun: 011/2811-011.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.