Izvor: B92, 18.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna dojava u Trgovinskom sudu

Beograd -- U Beogradu su učestale lažne dojave o postavljenim bombama u državnim institucijama.

Posle sličnog slučaja u Palati pravde, a pre godinu dana i u Skupštini grada, danas u 11.40 minuta starija muška osoba sa mobilnog telefona, čiji je broj registrovan, pozvala je centralu Trgovinskog suda u Beogradu i upozorila operaterku da će bomba koja je postavljena u tom sudu eksplodirati u pola jedan. Ispostavilo se da je prijava lažna.

Zgrada Suda, u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u tom trenutku nalazilo oko 300 ljudi, evakuisana je, a nakon detaljne pretrage, ekipe za protivdiverzantsku zaštitu MUP-a Srbije u 13 .15 saopštile su da je dojava bila lažna, a zaposleni su se vratili u zgradu.

MUP traga za osobom koja je dala lažnu dojavu, a čiji je mobilni telefon od poziva Trgovinskom sudu nedostupan.

"Zvao je i rekao: 'Bomba je tempirana, u pola jedan će eksplodirati.' Ja kažem da je to laž, on kaže: 'Samo vas upozoravam'", kaže Zorica Ristović, službenica koja se javila na telefon.

"Mi smo upisali broj, zvali smo upravu, javili smo SUP-u, došli su, intervenisali. Ja sam se sva tresla, drhtala sam od straha. Ne mogu da dođem sebi jer 14 godina radim ovde, to se nije desilo nikad", kaže ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.