Izvor: B92, 07.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna dojava o bombi na letu BG-PG

Podgorica -- Anonimno lice lažno je dojavilo da je u avion na letu iz Beograda za Podgoricu postavljena bomba.

Avion koji je jutros oko 9 časova sleteo iz Beograda na podgorički aerodrom, podvrgnut je detaljnoj kontroli, jer je dojavljeno da se u njemu nalazi bomba. Nakon detaljne kontrole, utvrđeno je da u avionu "Montenegro erlajnsa", na letu 101 iz Beograda za Podgoricu, nije bilo bombe i da se radilo o lažnoj dojavi aerodromskim službama.

Policije Srbije i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crne Gore, u saradnji sa službom bezbednosti "Montenegroerlajnza" rade na otkrivanju detalja. Kako za B92 kaže direktor preduzeća "Aerodromi Crne Gore" Milovan Đuričković, nakon što je policija jutros javila da je primila telefonsku najavu da se u tom avionu nalazi bomba, na aerodromu su preduzete sve mere koje su predviđene u takvim situacijama. Agencija Beta javila je da je avion odvučen na kraj aerodromske piste.

"Obaveštenje je uslijedilo u 9.05, prilikom sletanja aviona u Podgoricu. Nakon što su specijalizovane ekipe MUP-a sprovele detaljnu proveru, utvrđeno je da je reč o lažnoj najavi. Saobraćaj je nakon toga normalizovan. Ovo je prva najava ove vrste otkako je JP "Aerodromi Crne Gore" preuzela aerodrome u Republici. Na žalost, ovo je pojava koja je često prisutna u vazdušnom saobraćaju i nadam se će i nakon ovoga uslediti nužne aktivnosti da se izvori ovakvih uznemiravanja otkriju", rekao je Đuričković.

Aviosabraćaj na podgoričkom aerodromu bio je u prekidu dva sata i nakon detaljne provere je normalizovan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.