Lažna bomba digla Gibraltar na noge

Izvor: Blic, 25.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna bomba digla Gibraltar na noge

TIVAT - Osamnaestogodišnji Tivćanin, čije ime policija ne navodi, nedavno je okrećući nasumice brojeve telefona iz brošure svetski poznate firme „Katerpilar" dobio vezu, kako se ispostavilo u istrazi Gibraltar, i kada je čuo glas sa druge strane samo je u slušalicu izgovorio: „Bomba" i prekinuo vezu.



Vlasti Gibraltara odmah su preduzele korake na evakuaciji stanovništva iz zgrade vlade, opštine i okolnih stambeno-poslovnih zgrada na Trgu Džon Mekintoš.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prva je reagovala gibraltarska policija, koja je odmah po dojavi blokirala ceo kvart britanskog protektorata sa svega 30.000 stanovnika, koja predstavlja pomorska „vrata" kroz koja se isplovljava iz Sredozemlja na Atlanstki okean, i najkraću pomorsku vezu između Evrope i Afrike.

Posle detaljne pretrage velikog broja zgrada, u kojoj su korišćeni i specijalno obučeni psi, utvrđeno je da je dojava bila lažna i život u Gibraltaru se normalizovao. Daljom istragom otkriveno je da je poziv upućen iz Crne Gore, što je javljeno tivatskoj policiji, koja je uspela da otkrije identitet mladog šaljivdžije. U tivatskoj policiji nismo mogli da dobijemo informaciju kakve će mere biti preduzete protiv mladog Tivćanina, ali mediji na Gibraltaru pišu da je mladić uhapšen i da je priznao policiji neslanu šalu. Navodi se i da će ga policija teretiti za lažnu dojavu o bombi.

Uprava policije crnogorskog MUP-a nije se zvanično oglasila povodom ovog slučaja, a šef kabineta direktora Uprave policije Petar Krstajić nije mogao da saopšti nijedan detalj o tom slučaju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.