Lazarevčani zanemeli kada su čuli ko je uhapšen zbog šverca oružja: Na njega nikada ne bi posumnjali! (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 24.Okt.2017, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazarevčani zanemeli kada su čuli ko je uhapšen zbog šverca oružja: Na njega nikada ne bi posumnjali! (VIDEO)

Uhapšenog švercera oružja Dalibora Krstića, do danas niko nije povezivao sa kriminalom.

Dalibor Krstić u rodnom Lazarevcu je važio za uglednog zanatliju, bravara i vlasnika moto radionice sve do danas kada je odjeknula vest o njegovom hapšenju i to kao organizatoru međunarodne kriminalne grupe koja se bavila švercom i preprodajom automatskog oružja.

Sa Krstićem su uhapšena i trojica njegovih saradnika: Željko Filipović iz Lazarevca i dvojica Lajkovčana, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << policajac Milan Kuljanin i Miloš Pantelić, koji je kako saznaje BKTVNews sin bivšeg policajca.

"Ova organizovana kriminalna grupa sumnjiči se da je od početka godine pa do 19. oktobra na teritoriji Srbije - Beograda, Lazarevca i Lajkovca i Bosne i Hercegovine u Opštini Rogatica, držala i prodavala veću količinu vatrenog oružja.

Oružje i municija dopremani su iz Bosne u Srbiju, čuvani u kućama osumnjičenih i prodavani u Srbiji, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.



"Veza" ove grupe u BiH za šverc oružja bio je Boro Ćebić (65) iz Rogatice, koji je uhapšen u akciji tamošnje policije, nakon što je kod njega pronađeno 9 tromblonskih mina, ram sa šest okvira za automatsku pušku sa 120 komada municije, puškomitraljez, automatska puška, poluautomatska puška, puška, dve bombe i oko 2.000 komada municije različitog kalibra.

Kod uhapšenih državljana Srbije nađene su dve automatske i dve poluautomatske puške, skraćena puška, dva pištolja i 600 komada municije različitog kalibra.

Deo oružja nađen je prilikom hapšenja osumnjičenih u duplom dnu prtljažnika automobila, a deo sakriven u kući, u ormaru i ispod kreveta.

Osumnjičeni Krstić, koji se smatra organizatorom grupe u Lazarevcu nije važio za momka koji se dovodi u vezu sa kriminalom.

"Dalibor je bravar po struci, a nedavno je otvorio moto radionicu. Ima suprugu, koju je pre par godina udario voz, od čega se dugo oporavljala. Imaju dvoje male dece. Niko ne bi pomislio da se iza zanatlijske radionice ustvari krije šverc oružja", kažu Krstićeve komšije.

Oni kažu i da se Krstić najviše družio sa osumnjičenim saučesnikom Filipovićem o čemu svedoče i njihove brojne zajedničke fotografije na Fejsbuk profilima. Niko nije znao da su i u "poslovnoj" vezi sa osumnjičenim Lajkovčanima.

"Jedan Lajkovčanin je policajac, drugi sin bivšeg policajca. Strašno", kažu komšije.

Prema saopštenju policije, Krstić je kao organizator grupe od Ćebića kupovao automatske i poluautomatske puške, pištolje i municiju, krijumčario ih vozilom u Srbiju, a zatim ih prodavao preko trojice uhapšenih saradnika. Oružje je najviše prodavano u Lazarevcu i Lajkovcu.

Na Krstićevom FB profilu nema puno objava sa putovanja, a jedine fotografije sa puta u BiH objavljene su u januaru prošle godine, kada je boravio u Srajevu i Višegradu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u saopšenju je navelo da je Viši sud u Beogradu svoj četvorici uhapšenih odredio pritvor.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.