Izvor: RTS, 31.Jan.2023, 20:23

Lalić: Predsednik Srbije klanu bio glavna prepreka

Svedok okrivljeni Srđan Lalić otkrio je na suđenju grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića da je kupljen snajper kojim su pripadnici tog klana zajedno sa Radojem Zvicerom planirali atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koga su, kako je rekao, videli kao glavnu prepreku. Lalić precizirao da su za svrgavanje vladajuće strukture bili zaduženi Belivuk, Miljković i advokat Dejan Lazarević, koji je pripadnicima ovog klana javio da im se sprema hapšenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Srđan Lalić je rekao i da su za svrgavanje vlasti bili zaduženi i vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer sa ljudima iz službe, a na pitanje koje službe, označio je Agenciju za nacionalnu bezbednost (ANB).

Lalić je rekao da grupa nije došla do faze da odluči ko bi pucao iz snajpera na predsednika.
Optuženi Nebojša Janković, koji je ispitivao Lalića, rekao je da nije nameravao da učestvuje u svrgavanju vladajuće strukture.
"Nikada ne bih pucao u vladajuću strukturu sve da mi daju sve pare ovog sveta, zapamti to Laliću", rekao je Janković.
Govoreći o planiranju atentata na Vučića, Janković je rekao da je predsednik izuzetno zaštićen, dodajući "i treba da bude hvala Bogu".
Lalić je pojasnio da je Janković učio pripadnike grupe kako da pucaju, kako da idu ka meti i generalno kako da barataju oružjem.
Tokom ispitivanja Janković je objasnio da je osetljiv na temu terorizma, jer se i sam borio 1999. godine protiv terorizma na KiM.
O ubistvu vlasnika "Pink taksija"Nakon što je Janković završio ispitivanje, Marko Miljković je izašao za govornicu i tražio od Lalića da opiše ubistvo vlasnika "Pink taksija".
Lalić je ponovio iskaz koji je dao ranije danas, da mu je Miljković ispričao da su pripadnici klana ubili vlasnika "Pink taksija".
Naveo je da mu je Miljković dao detaljan opis kako je jednog od vlasnika tog taksija Miljković zajedno sa Mirkom Kojićem prvo ašovom udario u vrat, nakon čega ga je izbo lovačkim nožem.
Okrivljeni-saradnik je rekao i da je poprilično siguran da je i drugog vlasnika Pink taksija ubio Miljković.
Vlasnik "Pink taksija" Teodor Gašeća ubijen je u maju 2015. godine, dok je suvlasnik tog taksija Miroslav Ranković nestao 2016. godine.
Laliću je danas pitanja postavljao i optuženi Vlade Draganić, koji je sve vreme negirao da je sa Lalićem pričao o laboratoriji za uzgoj marihuane koja je prethodno bila na mestu gde je posle bila "klanica" u kojoj su pripadnici ove grupe ubijali žrtve u kući u Ritopeku.
Suđenje se nastavlja u četvrtak, 2. februara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ZASTRAŠUJUĆE SVEDOČENJE LALIĆA: Predsednik Vučić klanu bio glavna prepreka

Izvor: Pančevac-online.com, 31.Jan.2023

Svedok okrivljeni Srđan Lalić otkrio je na suđenju grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića da je kupljen snajper kojim su pripadnici tog klana zajedno sa Radojem Zvicerom planirali atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koga su, kako je rekao, videli kao glavnu prepreku. Lalić precizirao...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.