Izvor: B92, 13.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajkovac: Povređeno šest radnika

Lajovac -- Šest radnika je povređeno danas zbog curenja amonijaka u lajkovačkoj hladnjači Fruvela.

To je saopštio Centar za obaveštavanje i uzbunjivanje odeljenja Ministarstva odbrane u Valjevu. Do neszgode je došlo oko 10.30 kada je pukla cev na usisnoj grani ulaza u isparivač, a radnici su osetili tegobe zbog nekontrolisanog curenja amonijaka. Kako je agenciji Beta rečeno u valjevskoj bolnici, najteže povređena radnica, Stana Stojić iz Lajkovca, zadržana je na Odeljenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << intenzivne nege i njeno stanje za sada je stabilno.

Troje radnika lajkovačke hladnjače, koju je iz stečaja kupio Aleksandar Brkić, hospitalizovano je na Grudnom odeljenju bolnice, dok je jedan radnik zadržan na Očnom odeljenju te zdravstvene ustanove.

Jedan radnik je posle pregleda u Urgentnom centru i dodatnih pretraga na Grudnom odeljenju pušten na kućnu negu.

U saopštenju Centra za obaveštavanje i uzbunjivanje kaže se da su vatrogasne ekipe stanice iz Lajkovca "neutralisale iscureli amonijak, zatvorile ventile na postrojenju i sprečile njegovo dalje curenje".

Istragu o nezgodi vode policija i nadležni pravosudni organi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.