LUKŠIĆ I ROĆEN: NISMO SE ČULI SA ŠARIĆEM

Izvor: Kurir, 05.Dec.2011, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LUKŠIĆ I ROĆEN: NISMO SE ČULI SA ŠARIĆEM

Crnogorski premijer Igor Lukšić i šef diplomatije Milan Roćen tokom 2008. godine u više navrata kontaktirali su sa Darkom Šarićem, odbeglim narko-bosom, objavio je juče podgorički list Dan pozivajući se na listing prisluškivanih razgovora ovih ...

PODGORICA - Ne poznaju ga!

Crnogorski premijer Igor Lukšić i šef diplomatije Milan Roćen tokom 2008. godine u više navrata kontaktirali su sa Darkom Šarićem, odbeglim narko-bosom, objavio je juče podgorički >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << list Dan pozivajući se na listing prisluškivanih razgovora ovih funkcionera!

- Listinzi ukazuju da je Šarić, osim s Lukšićem i Roćenom, tadašnjim ministrima finansija i spoljnih poslova, komunicirao s više državnih funkcionera, biznismena i službenika bezbednosnih službi - navodi podgorički dnevnik.

Te kontakte, navodno, policiji je dostavio crnogorski mobilni operater Telenor radi istrage.

Premijer Crne Gore i ministar spoljnih poslova su na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji za medije demantovali ove navode:

- Apsolutno nikad nisam imao bilo kakvu komunikaciju, ni posrednu niti neposrednu, sa Šarićem - izjavio je Lukšić i zatražio hitnu istragu o ovom slučaju. Prema njegovim rečima, najverovatnije se radi o podvali, čiji je cilj da diskredituje crnogorsko državno rukovodstvo u vreme kad očekuju odluku Evropskog saveta u vezi s njenim zahtevom za pristupne pregovore o članstvu u Evropskoj uniji.

- Nikada nisam imao telefonski razgovor sa Šarićem - negirao je i Roćen.

Policija: Listinzi su lažni

Crnogorska policija je saopštila da je dokument „koji je dnevni list Dan nazvao listingom, grubi falsifikat“:

- Operater mobilne telefonije potvrdio je da oni takav dokument nisu izdali, niti je to forma koju koriste pri dostavljanju listinga nadležnim organima - navode u policiji i dodaju da će o svemu obavestiti tužilaštvo.

Milan Roćen zvao Darka prvi put 10. jula 2008.

- Šarić je sadašnjeg premijera prvi put pozvao 15. avgusta 2008. godine u 01:17:5, a drugi put istog dana u 23:13:14.

- Ministar spoljnih poslova Roćen  prvi put je Darka Šarića pozvao 10. jula 2008. godine u 21:36:15, a drugi put 12. avgusta u 20:22:57.

Telenor: Listing nije naš

Kompanija Telenor demantovala je da je ona izdala sporni listing:

- Navedeni listing ne odgovara, ni po formi, ni po sadržini, formi u kojoj Telenor dostavlja podatke o telekomunikacionom saobraćaju na zahtev ovlašćenih organa, a u skladu s važećim zakonima Crne Gore - saopšteno je iz ove kompanije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.