LOV NA RAZBOJNIKA

Izvor: Kurir, 26.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOV NA RAZBOJNIKA

Potraga za pljačkašem menjačnice u Senti koji je uz pretnju nožem odneo oko 3,7 miliona dinara

SENTA - Za nepoznatim razbojnikom, koji je prošlog četvrtka oko pola sedam ujutro opljačkao menjačnicu „Fantastiko H. M.“ u centru Sente vlasnika Šandora Lerinca iz Čoke, policija intenzivno traga. Dat je i mogući opis drskog razbojnika, koji je uz pretnju kuhinjskim nožem orobio menjačnicu i od službenice oteo novac.

„Sumnja se da je domaći i inostrani >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << novac u ukupnoj vrednosti od oko 3,7 miliona dinara oteo muškarac punije građe, starosti između 40 i 43 godine, visok od 165 do 170 centimetra. Razbojnik je svetlije puti, neobrijan, sa bradom starom tri do četiri dana. Nosio je naočare sa manjim okvirom, pecarošku sivo-zelenu okruglu kapu navučenu do ušiju, ispod koje je virila neuredna svetla kosa ili perika. Kosa je bila vezana u rep dužine preko ramena. Na sebi je imao deblju platnenu kariranu jaknu sa sivo-belo-crnim kockama i tamnije pantalone. Službenici, koju nije povredio, obratio se na tečnom mađarskom jeziku“, navodi senćanska policija.

Kako se nezvanično pominje, razbojnik je oteo oko 1,8 miliona dinara, 20.000 evra i izvesnu količinu još nekih stranih valuta. Iako se menjačnica „Fantastiko H. M.“ nalazi u centru Sente, u Poštanskoj ulici, nedaleko od gradske pijace, toga jutra zbog kiše nije bilo uobičajene gužve, što je razbojniku išlo na ruku:

- Poslednjih godina menjačnice i banke u Senti i susednim potiskim opštinama nisu bile na meti razbojnika. Za osnovni oblik krivičnog dela razbojništvo predviđena je zatvorska kazna u trajanju od dve do 10 godina. U ovom slučaju radi se o težem obliku razbojništva, za koji je zakonom predviđena kazna zatvora od tri do 15 godina - izjavio je opštinski javni tužilac iz Sente Mirko Gašović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.