LISICE ZA VOJICU LOPOVA: Bivši predsednik Opštine Surčin bežao od policije, upao u blato, pa uhapšen!

Izvor: S media, 28.Feb.2013, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LISICE ZA "VOJICU LOPOVA": Bivši predsednik Opštine Surčin bežao od policije, upao u blato, pa uhapšen!

U nastavku akcije na suzbijanju finansijskog kriminala pripadnici Policijske uprave za grad Beograd u saradnji sa Drugim osnovnim javnim tužilaštvom iz Beograda danas su uhapsili pet osoba zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja. Uhapšen je Vojislav Janošević, bivši predsednik Opštine Surčin, inače kadar Demokratske stranke.

Kako je MUP saopštio, uhapšeni su još i Gvozden Radivojčević, direktor preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "Komgradnja", Jovan Milivojević, bivši direktor Javnog preduzeća Surčin, Rade Spasić, nadzorni organ opštine Surčin i Svetlana Spasenović, rukovodilac radova preduzeća "Komgradnja", dok će Dejan Radojević, rukovodilac preduzeća "Komgradnja", biti obuhvaćen krivičnom prijavom.

Oni su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist od blizu 28 miliona dinara, a za isti iznos oštetili budžet opštine Surčin.

Kako su za S media portal ispričali žitelji Surčina, bivši predsednik opštine je, videvši da je policija došla po njega, počeo da beži kroz bašte, ali se okliznuo i pao u blato. Policija ga je potom privela.

Policijska saznanja: "Mutili" preko kanalizacione mreže

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a Srbije, osumnjičeni Janošević je od juna 2011. do marta 2012. u saizvršilaštvu sa ostalim osumnjičenima, izvršio navedeno krivično delo tako što je 6. juna 2011. u ime Opštine Surčin, čiji je bio predsednik, sa preduzećem "Komgradnja" d. o. o. zaključio Ugovor o izvođenju radova na izgradnji kanalizacione mreže u ukupnoj vrednosti od 112.878.275 dinara.

Potom je, navodi policija, Ugovorom o ustupanju od 20. jula 2011. ugovorne obaveze Opštine Surčin preneo na JP Surčin.

"Nakon toga je osam neistinitih-fiktivnih privremenih situacija sačinjenih i ispostavljenih od Radivojčevića, Radojevića i Svetlane Spasenović zajedno sa Milivojevićem i Spasićem overio i odobrio njihovo plaćanje u ukupnom iznosu od 43.703.081, iako je znao da radovi koji se navode u spornim situacijama nisu izvršeni u navedenom obimu, kao i da je plaćanje izvršeno suprotno članu 10 ugovora koji predviđa plaćanje u roku od 180 dana od prijema situacije, a sve imajući u vidu 'Presek izvedenih radova' od 10. septembra 2012, koji je overen i potpisan od odgovornih lica GO Surčin i preduzeća "Komgradnja" d. o. o.", stoji u policijskom saopštenju.

U tom preseku je, kako navodi policija, navedeno da je stvarna vrednost izvedenih radova 16.501.085,78 dinara.

Sukob sa Čumetom

Janošević je prošle godine nekoliko meseci bio na meti političkih protivnika u Surčinu. Oni su organizovali proteste i nosili transparente sa natpisom "Vojica lopov".

Komentarišući ove napade, Janošević je optužio svedoka-saradnika Ljubišu Buhu-Čumeta kao organizatora tih protesta, a kao razlog naveo je duboko političko razmimoilaženje. Buha je to demantovao, tvrdeći da se "viđa u kafani sa Janoševićem".

S media/Tanjug

Foto: Guliver/Tinkstock, Ilustracija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Uhapšen bivši predsednik Opštine Surčin

Izvor: Vesti-online.com, 28.Feb.2013

U nastavku akcije suzbijanja finansijskog kriminala, uhapšeno šest osoba, među kojima i bivši predsednik Opštine Surčin Vojislav Janošević. Janošević poznat po verbalnom sukobu sa svedokom-saradnikom Ljubišom Buhom Čumetom. U Surčinu nedavno protesti na kojima su Janoševićevi protivnici...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.