Izvor: B92, 09.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Slučaj inspektora u Skupštinu

Beograd -- LDP će tražiti zvanično objašnjenje od Vlade Srbije i raspravu u parlamentu povodom slučajeva degradiranih inspektora MUP-a.

Inspektori i rukovodioci MUP-a izloženi su šikaniranju ministra Jočića zato što su imali hrabrosti da sačine krivičnu prijavu protiv jedne grupe Koštuničinih tajkuna (Vojin Lazarević i ostali), ocenjuje LDP. To pokazuje da "zločinačko udruženje, koje je na čelu naše države, poseže i za sredstvima najcrnje diktature, da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prikrilo tragove svog evidentnog kriminala", stoji u saopštenju.

Liberalno-demokratska partija pita kakva se poruka šalje javnosti kada policajci, zato što su radili svoj posao, budu u jednom danu ili penzionisani ili premešteni, i ocenjuje da se policajcima poručuje da svoj posao ne smeju da rade po savesti i dokazima, već selektivno.

"Ima i dozvoljenog kriminala, a to je onaj kojim se bavi sam vrh Vlade Srbije i njegovo tajkunsko okruženje. Time se policiji, baš kao i pravosuđu, šalje signal da istražuju samo one koji su se zamerili vrhu političke mafije ili one koji bi nešto mimo njega”, saopštava ta stranka.

LDP poziva javnost da se usprotivi kriminalizaciji vlasti i oblicima diktature, od Demokratske stranke traži da preispita kome to daje svoju koalicionu podršku i za kakve ciljeve, a predsednika Srbije pita zbog čega ne štiti Ustav i pravni poredak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.