LDP: Formirati Vojvođanski politički front

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2015, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Formirati Vojvođanski politički front

Liberalno-demokratska partija Vojvodine pozvala je danas na formiranje Vojvođanskog političkog fronta i podržala najavljene protestne šetnje i marševe za promenu položaja te pokrajine.

"Nedopustivo je da Vojvodina nema političku snagu koja bi se poštovala u Srbiji i u svetu, da moljaka u predsoblju Skupštine ili Vlade Srbije da joj se kao prosjaku udeli, ukoliko se uopšte po neko smiluje da uvaži vojvođanske zahteve", navodi se u saopštenju.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << LDP Vojvodine koje je potpisao potpredsednik stranke Dušan Mijić, dodaje se da se ta stranka zalaže za formiranje Vojvođanskog političkog fronta koji bi okupio stranke i nevladine organizacije koje se zalažu za promenu položaja Vojvodine. "Zbog toga je borba za potpuno drugačiji položaj Vojvodine u novom ustavu moguća samo zajedničkim zalaganjem za Vojvodinu i njen novi osnovni zakon, kojim bi u složenoj državi imala ustavnu autonomiju", piše u saopštenju.

Mijić je naveo i da LDP podržava "Šetnju za Vojvodinu", koju su za 5. oktobar najavili Vojvođanski klub i Vojvođanska partija, kao i "Marš za Vojvodinu", za koji se zalaže organizacija Mlada Vojvodina i ocenio da su Vojvodini potrebni "i pamet i snaga, ali pre svega jedinstvo u borbi".

"Podržavamo svaku političku akciju kojom se aktuelizuje pitanje Vojvodine sa željom da se međusobne političke optužbe u Vojvodini prenesu na međusobnu političku podršku ka zajedničkom cilju", navodi se u saopštenju za javnost.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.