Izvor: Blic, 01.Jun.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kurir" kažnjen sa 900.000 dinara zbog klevete Tijanića

Prvi Opštinski sud u Beogradu kaznio je dnevnik "Kurir" i odgovorno lice tog lista sa 900.000 dinara koje treba solidarno da isplate generalnom direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću na ime naknade nematerijalne štete izazvane povredom časti i ugleda, potvrđeno je danas Tanjugu u advokatskoj kancelariji Tomanović.



Beogradski tabloid je osuđen zbog objavljivanja više neistinitih tekstova o smeni Tijanića sa mesta generalnog direktora RTS-a, zatim o navodnim finansijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mahinacijama prilikom prenosa prošlog Svetskog prvenstva u fudbalu i navodnog nameštanja rezultata muzičkog festivala, navedeno je u saopštenju advokatske kancelarije.

Na spisku kleveta i izmišljenih informacija za koje je kažnjen "Kurir" su i napisi o izmišljenom Tijanićevom boravku u Marbelji, u vili kontraverznog biznismena Stanka Subotića Caneta i navodnom dogovorenom prekidu direktorskog mandata i odlasku u diplomatiju.

Sud je konstatovao da je takvim pisanjem "prekoračena granica javne kritike dela i rada Tijanića i zloupotrebljena sloboda javnog informisanja na uštrb tužiočevih ličnih prava".

Kako je rečeno u toj kancelariji, ovo je u srpskom pravosuđu jedna od najviših dosuđenih kazni za klevetu, neistine, falsifikate i negativnu kampanju, koje su iznete bez ijednog dokaza.

U Kancelariji Tomanović su istakli da su podneli nove tužbe protiv "Kurira" i odgovornih lica tog lista, "zbog nastavka negativne kampanje, kleveta i iznošenja neistina o Tijaniću i poslovanju RTS-a".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.