Krvnički udarao majku dok je ležala na zemlji, pa je nožem sekao po vratu!

Izvor: BKTV News, 24.Okt.2017, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvnički udarao majku dok je ležala na zemlji, pa je nožem sekao po vratu!

Slučaj pred kojim je srpska javnsot zanemela!

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za godinu i po dana kaznu Aleksandru Bjelivuku (29) i pravosnažno ga osudio na pet godina zatvora, jer je pre dve godine pokušao nožem da zakolje majku (54), nakon svađe oko novca.

Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, kojom je Bjelivuk zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju bio osuđen na tri i po godine zatvora, navodi se na sajtu Apelacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << suda.

Carinici zaustavili vozača mercedesa, HITNO pozvali policiju kada su ovo otkrili u automobilu!

Apelacioni sud je imao u vidu da se Bjelivuk nakon zločina pokajao i priznao krivicu, kao i da se njegova majka nije priključila krivičnom gonjenju, već je molila sud da bude blag prema njemu.

Očaj oca koji je izgubio sina: Policija mi nije čak ni javila da mi je dete poginulo!

Bjelivuk je osuđen jer je 7. oktobra 2015. godine u Beogradu, u stanju bitno smanjene uračunljivosti pokušao da ubije majku. Pokušaju ubistva prethodila je svađa oko porodičnog novca, koji je Bjelivuk potrošio bez znanja familije.

Bjelivuk je, dok su šetali, prišao majci s leđa i udario je, nakon čega je nesrećna žena pala na kolena. Nekako je uspela da se pridigne, ali se Bjelivuk tu nije zaustavio, već je zamahnuo drvetom da je udari.

Zla kob doktorke za čiji se život lekari danas bore: Njena majka poginula štiteći unuku!

“Kada je ruku postavila u položaj da zaštiti glavu, on ju je udario u predelu desne šake, nanavši joj tešku telesnu povredu, nakon čega je žena pala na zemlju. Dok je ležala na zemlji, Bjelivuk joj je prišao, uhvatio je za kosu i povukao glavu unazad i najmanje dva puta zamahnuo nožem na preklapanje i posekao je u predelu vrata, nanevši joj tešku telesnu povredu opasnu po život”, navodi se u presudi.

Nesrećna žena ostala je da leži na zemlji, a nož kojim je napao bacio Bjelivuk je bacio u šahtu prilikom povratka kući. Na putu do kuće bacio je i garderobu koju je nosio. Kući se samo istuširao, zatim izašao na kratko napolje i vratio se u stan gde je ubrzo uhapšen.

Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o kazni, prvostepeni sud je pravilno utvrdio sve okolnosti koje na vrstu i visinu kazne imaju uticaja - da se okrivljeni korektno držao pred sudom tokom postupka, da je priznao izvršenje krivičnog dela, njegov raniji život, porodične prilike, da je izrazio kajanje, zatim da se nalazio u stanje bitno smanjene uračunljivosti, te da njegovo ponašanje kritičnom prilikom nije njegov model ponašanja.

Takođe je imao u vidu da se majka nije pridružila krivičnom gonjenju i da mu je oprostila, te da je molila da sud ne bude strog prema njemu.

Tuča u Centru za azilante u Krnjači, uboden muškarac!

Od otežavajućih okolnosti sud je imao u vidu da je ranjenu ženu ostavio bez pomoći i nakon pražnjenja osećanja ljutnje i besa.

Apelacioni sud osudio je na kaznu zatvora od pet godina, koja je po oceni ovog suda "iako na granici minimuma zaprećene kazne za ovo krivično delo adekvatna ne samo objektivnoj težini izvršenog krivičnog dela i svim ostalim okolnostima koje je prvostepeni sud cenio, a istovremeno predstavlja nužnu i dovoljnu meru za ostvarenje svrhe kažnjavanja".

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.