Krvavi epilog pljačke u Novom Pazaru

Izvor: Politika, Tanjug, 08.Dec.2009, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvavi epilog pljačke u Novom Pazaru

U pucnjavi ranjene četiri osobe, dok je jedan od dvojice napadača uhapšen

Novi Pazar – Tridesetjednogodišnji Safet Biševac, vlasnik zlatare „Opal” u centru Novog Pazara juče je drugi put operisan u ovdašnjoj bolnici. On je u pucnjavi u ponedeljak uveče pogođen sa dva metka u grudi i stomak. U oružanoj pljački zlatare povređen je u ruku i policajac Rešad M, i slučajni prolaznik Mirsad Ć, koga je metak pogodio u nogu.

Sva trojica >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nalaze se na Hirurškom odeljenju novopazarske bolnice. Lakše je povređen još jedan policajac, koga je metak okrznuo i koji je posle saniranja povrede pušten na kućno lečenje.

Direktor Zdravstvenog centra Avdo Ćeranić rekao je da su Safetu Biševcu povređeni jetra i žučni putevi, da je tokom noći operisan i da je njegovo stanje bilo stabilno do juče, kada je opet morao u operacionu salu. Stanje povređenog policajca Rešada M. i Mirsada Ć, koji se slučajno zadesio na ulici, stabilno je i oni nisu životno ugroženi.

Do pucnjave je došlo kada su u ponedeljak, oko 17.30 časova u zlataru Safeta Biševca ušla dvojica napadača, sa kapuljačama i maskama, od kojih je jedan imao automatsku pušku. Oni su pucali u Biševca i pokupili veću količinu zlatnog nakita i novca. Biševac je, veruje se, uzvratio paljbu, a neko je povikao: „Pljačka!”. Policijska patrola koja je već bila u susednoj ulici brzo je stigla. Ispred zlatare došlo je do pravog vatrenog obračuna.

Policija je uspela da uhapsi jednog od napadača, Elvisa H. (22), dok je drugi napadač Fikret R. pucajući iz automatske puške, uspeo da se domogne parkiranog vozila i pobegne. Policija za njim intenzivno traga.

Ispred zlatare „Opal”, u ulici u kojoj ima nekoliko zlatarskih radnji, ostalo je porazbijano staklo, a istražni organi su našli nekoliko desetina čaura.

Policija tvrdi da je odneto nakita u vrednosti od 6.500 evra i 9.500 evra gotovine. Istražni sudija Okružnog suda u Novom Pazaru Ćamil Hubić i okružni javni tužilac Salih Karišik sumnjaju da su pljačkaši imali saučesnike, koji su ih čekali da donesu „plen”.

S. Bakračević

[objavljeno: 09/12/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.