Krsmanović u žalbi sudu priznao učešće u atentatu

Izvor: Blic, 12.Sep.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krsmanović u žalbi sudu priznao učešće u atentatu

BEOGRAD - Pripadnik zemunskog klana Dušan Krsmanović priznao je u žalbi Vrhovnom sudu da je učestvovao u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića, zatraživši od suda da mu ublaži prvostepenu presudu i „pruži još jednu šansu".

- Priznao sam i nisam štedeo ni sebe ni druge. Ne želim da se branim time da sam nevin. Osećam se krivim i sud me ispravno oglasio krivim, ali kazna nije primereno odmerena. Ne tražim ni ponovno suđenje niti ukidanje presude - naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Krsmanović u pisanoj žalbi, koju je pročitao sudija izvestilac Zoran Savić.

Krsmanović je istakao da se u Specijalnom sudu branio ćutanjem jer se pretilo njemu i njegovoj porodici. Okrivljeni je rekao da je za vreme i posle atentata „osećao krivicu što je protiv svoje volje učesnik u ubistvu Đinđića".

- Kada Spasojević nešto naredi, to je moralo da se izvrši. Nisam smeo da mu se obratim, a kamoli da mu se suprotstavim - objasnio je Krsmanović.

Sudija je pročitao i žalbu njegove supruge, koja je rekla da je Dušan „žrtva koja nije mogla da se odupre okolnostima u kojima se našla", zamolivši sud da mu smanji kaznu. Specijalni sud je u maju 2007. osudio Krsmanovića na 30 godina zatvora.

Sudija Savić je juče pročitao i žalbu Aleksandra Simovića, koji je naveo da nije učestvovao u atentatu na premijera i da ne zna ništa o ubistvu.

Simović je rekao da se prvih mesec dana tokom akcije „Sablja" krio u Beogradu. Uhapšen je u 2006. u stanu na Novom Beogradu. Suđenje se nastavlja sledeće nedelje, kada će se o žalbama izjasniti Milorad Ulemek i ostali optuženi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.