Krivicu svaljuje na prijatelja

Izvor: Glas javnosti, Beta, 01.Dec.2009, 03:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivicu svaljuje na prijatelja

BEOGRAD - Optuženi član kriminalne grupe Nenad Matić izjavio je juče na početku suđenja u Beogradu da je optuženi Danijel Tomić pucao u policajca Vladimira Grandića aprila ove godine, ali je negirao da ga je on podstakao na ubistvo.

Izjašnjavajući se o krivici pred Specijalnim sudom, Matić je rekao da ne prihvata navode optužnice koja ga tereti za podstrekivanje Tomića na Grandića 11. aprila ove godine, ali da delimično priznaje krivicu za razbojništva.

Po optužnici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Matić je sa umišljajem podstrekao okrivljenog Danijela Tomića da ubije policajca Vladimira Grandića, koji je bio na službenoj dužnosti.

Matić je naveo da su se nakon pljačke zlatare u Zrenjaninu on, optuženi Tomić, Aleksandar Majmunović i Zoran Jovanović kolima uputili ka Novom Sadu.

„Na putu ka Novom Sadu naišli smo na patrolu. Ja sam Jovanoviću koji je vozio ‘citroen’ rekao da se ne zaustavlja. Prošli smo i pedesetak metara dalje naišli na pokojnog Grandića. On nas je pratio i sustigao na magistrali. Zaustavio nas je, repetirao pištolj i rekao da izađemo iz kola“, kazao je optuženi.

Matić je rekao da je prvi iz kola izašao Jovanović i da mu je Grandić naredio da klekne držeći pištolj uperen u njega.

„Krenuo sam da izađem iz kola i tada sam čuo jedan pucanj. Tomić je pucao u Grandića i ranio ga u ruku. Okrenuo sam se i video da i jedan i drugi drže pištolje. Tomić je počeo da beži iza auta i tada je Grandić ispalio dva-tri metka u njega, a pucao je i Jovanoviću u nogu“, naveo je Matić.

Posle toga, kako je naveo, naišla je interventna jedinica, a on i Majmunović su kolima počeli da beže.

Odbranu je izneo i prvooptuženi Slavko Ristić označen kao organizator osmočlane kriminalne grupe koja se sumnjiči za više razbojništava u nekoliko gradova Srbije.

Ristić je negirao da je organizovao kriminalnu grupu navodeći da neke od optuženih poznaje površno, a da neke i ne poznaje.

Optuženi su Slavko Ristić, koji je označen kao organizator kriminalne grupe, Nenad Matić, Danijel Tomić, Aleksandar Majmunović, Zoran Jovanović, Ivan Nikolić, Vladimir Vojinović i Duško Milovanović.

Po optužnici koja je podignuta u septembru, oni se terete da su udruženi u organizovanu kriminalnu grupu počinili više razbojništava.

Oni su tako uz pretnju oružjem i primenom sile opljačkali zlatare u Zrenjaninu, Staroj Pazovi i Požarevcu, čime su, nakon unovčavanja oduzetog zlatnog i srebrnog nakita, ostvarili protivpravnu imovinsku korist veću od 16,5 miliona dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.