Krivična prijava zbog utaje više od 72 miliona dinara

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava zbog utaje više od 72 miliona dinara

Poreska uprava saopštila je da je njena poreska policija Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnela krivičnu prijavu protiv B.K. iz Beograda, vlasnika i direktora privrednog društva "Partner inženjering" iz Beograda, osumnjičenog da je utajio porez, oštetivši budžet Srbije za 72.296.606 dinara.

U nameri da u potpunosti izbegne plaćanje poreza po odbitku i doprinosa za socijalno osiguranje, B. K. iz Beograda je od januara 2008. godine do decembra prošle godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izvršio isplatu u gotovini u ukupnom iznosu od 106.293.859 dinara radno angažovanim fizičkim licima i zaposlenima na ime neisplaćenih zarada iz 2008. godine i 2009. godine.

Pri tom nije obračunao (nije evidentirao u svojim poslovnim knjigama) i uplatio porez po odbitku i doprinose za obavezno socijalno osiguranje u ukupnom iznosu od 72.296.606 dinara, za koliko je oštetio budžet Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Krivična prijava zbog utaje poreza

Izvor: S media, 14.Maj.2010

Poreska uprava danas je saopštila da je njena poreska policija Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnela krivičnu prijavu protiv B.K. iz Beograda, vlasnika i direktora privrednog društva "Partner inženjering" iz Beograda, osumnjičenog da je utajio porez, oštetivši budžet Srbije za...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.