Izvor: B92, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava protiv Vujina

Zrenjanin -- Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Dragana Vujina zbog prevare oko organizovanja koncerta slavnog pevača Hozea Karerasa.

Koncert je trebalo da bude održan 2. oktobra u Beogradskoj areni, ali je otkazan sa obrazloženjem Vujina da iz Nemačke nije na vreme dopremljena oprema za ozvučenje Karerasovog nastupa.

Posle otkazivanja Karerasovog koncerta, nekoliko nedelja se nije znalo kada će početi vraćanje novca, a društvo za distribuciju i prodaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulaznica "Tiketlajn" je, u međuvremenu, svu odgovornost za refundiranje prebacilo na Vujina, kao organizatora nastupa.

Vujin je, posle otkazivanja, bio nedostupan javnosti, a preko medija je obavestio kupce da mogu povratiti novac tako što će njegovoj firmi poslati broj svog žiro-računa i skeniranu kopiju ulaznice.

Tržišna inspekcija u Beogradu je, međutim, 22. oktobra naložila "Tiketlajnu" da u roku od sedam dana isplati novac svim kupcima za otkazani koncert, pozivajući se na Zakon o zaštiti potrošača.

Krivična prijava protiv Vujina predata je tužilaštvu pre više od mesec dana, ali se tužilac i njegovi zamenici još nisu izjasnili o njoj, rekao je izvor iz zrenjaninske policije.

Iz Republičke tržišne inspekcije je saopšteno da je za ovaj koncert prodato 1.606 ulaznica po cenama od dve do 25 000 dinara, a ostvareni prihod bio je veći od 7,5 miliona dinara.

Na osnovu uviđaja tržišnih inspektora, do sada je vraćen novac za 917 ulaznica u vrednosti od 4.205.900 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.