Izvor: Blic, 21.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristijan zaćutao u sudu

Kristijan zaćutao u sudu

Kristijan Aleksandar Golubović branio se ćutanjem na jučerašnjem suđenju u Specijalnom sudu gde mu se sudi zbog optužbe da je organizovao grupu za iznude.

Golubović je predao sudiji Milanu Raniću papir na kojem je pisalo da će 'ćutati tokom suđenja, jer ne želi da bude manipulisano njegovim glasom'. Inače, suđenja u Specijalnom sudu se tonski snimaju, a tužilac je u optužnici naveo da ima snimljene telefonske razgovore između >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << optuženih i oštećenih tokom iznude. Golubović je na papiru napisao da nije kriv za iznude koje mu je pripisao tužilac, kao i 'da se nada da će sud i bez njegovog iskaza utvrditi istinu'.

Pre početka suđenja u deo sudnice predviđen za publiku ušla je Natalija Ulemek, majka Milorada Ulemeka Legije, i sa podignuta tri prsta pozdravila Golubovića. On joj je uzvratio uz širok osmeh šaljući joj poljupce.

Pored Golubovića ćutanjem su se branili i optuženi Nenad Nedeljković, Dušan Grandić i Nikola Dračo, dok su optuženi Milorad Opačić i Dejan Ilić negirali optužbe.

Opačić je kazao da ne poznaje Golubovića i da nije po njegovom naređenju pokušao da iznudi 15.000 evra od oštećenog Petra Žeraića i Tanje Arsić. Opačić je kazao da je oštećenima 2001. godine pozajmio 10.000 maraka koje mu nikada nisu vratili.

Ilić je rekao da poznaje Golubovića 'iz teretane kao sportistu, a ne kao kriminalca' i da mu se 'sviđao Kristijanov lik i karakter'. N. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.