Kristijan uhapšen s mamom

Izvor: Politika, 16.Jan.2010, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristijan uhapšen s mamom

Milanka Golubović (60) je privedena jer se sumnja da se zajedno sa sinom bavila trgovinom narkoticima

U zajedničkoj akciji Kriminalističke policije Beograda, Bezbednosno-informativne agencije i Višeg tužilaštva u Beogradu, juče je uhapšen Aleksandar Kristijan Golubović (41) sa još pet članova kriminalne grupe za koju se sumnja da se u dužem vremenskom periodu bavila trgovinom drogom, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Pored Kristijana Golubovića, uhapšena je i njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << majka Milanka Golubović (60), zatim Uroš Vuković (20) i maloletna A. K. (17), svi iz Beograda, kao i Safet Ibrović (38) i Mirsad Fujalkić iz Novog Pazara. Prilikom hapšenja kod Golubovića je pronađeno i oružje u ilegalnom posedu, a policija sumnja da se grupa bavila trgovinom narkotika na liniji Novi Pazar–Beograd.

Podsetimo, Kristijan Golubović je priveden u Policijsku stanicu Palilula u sredu po podne, pošto je u džipu „tojota” kojim je upravljao nađeno desetak grama heroina. Odgovornost za posedovanje droge preuzeo je njegov suvozač S. F. (47), protiv koga je podneta krivična prijava. Posle četvorosatnog zadržavanja u policijskoj stanici Golubović je pušten na slobodu, a policija je po nalogu istražnog sudije pretresla kuću u Višnjičkoj banji, gde su pronađeni gasni pištolj i lisice za vezivanje bez serijskog broja, posle čega je protiv njega podneta prekršajna prijava.

Golubović, jedan od malobrojnih preživelih žestokih momaka koji su vladali beogradskim asfaltom devedesetih godina, izašao je januara prošle godine iz zatvora „Zabela”, gde je izdržao kaznu na koju je osuđen kao organizator kriminalne grupe koja se bavila iznudama. Specijalni sud u Beogradu osudio ga je u decembru 2005. godine na kaznu od šest godina zatvora zbog iznude i nedozvoljenog držanja oružja, ali mu je sredinom 2006. godine Vrhovni sud Srbije smanjio kaznu na četiri i po godine zatvora.

M. A.

[objavljeno: 17/01/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.