Izvor: Politika, 10.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriminal u porastu

Kruševac – Policijska uprava – Kruševac zabeležila je porast obima kriminaliteta u periodu januar–avgust u odnosu na isti period prošle godine za 5,36 odsto. Iako je zabeležena veća efikasnost u rasvetljavanju krivičnih dela sa nepoznatim učiniocem, počinioci tri ubistva (po jedno u Kruševcu, Brusu i Trsteniku) iz ove godine još nisu otkriveni.

Novoimenovani načelnik Policijske uprave Miljan Petrović u svom prvom obraćanju novinarima istakao je da je u ovom periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << očuvan stabilan javni red i mir, da su ostvareni pozitivni rezultati u oblastima javne bezbednosti, ali da je u oblasti saobraćaja zabeležen veći broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima i većim brojem poginulih.

Za osam meseci ove godine u kruševačkom kraju otkriveno je 1237 krivičnih dela, od čega najviše iz oblasti opšteg kriminaliteta – 983, privrednog – 234, visokotehnološkog 6 i iz oblasti ekološkog kriminala 4. Materijalna šteta zbog učinjenih krivičnih dela ove u odnosu na isti period prošle godine je znatno veća (102.871.712 dinara za osam meseci 2006. a za isti period ove godine čak 379.003.188 dinara).

Zabrinjavajuća tendencija je i u oblasti saobraćaja. Broj ukupnih saobraćajnih nezgoda je povećan za 5,27 odsto, a onih sa smrtnim ishodom za 6,73 odsto. U posmatranom periodu prošle godine na putevima u Rasinskom okrugu poginulo je 17, a ove godine 22 lica.

Najveći porast intervencija zabeležio je Odsek za zaštitu od požara i spasavanje – čak za 38,98 odsto. Pripadnici policije i vatrogasci borili su se protiv 78 požara. Iako je materijalna šteta velika (13.490.000), ocenjeno je da su pripadnici ovog odseka bili veoma uspešni s obzirom na to da su gašenjem šumskih požara sprečili mnogo veću štetu.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.