Krijumčarili granate i vojnu opremu iz Srbije

Izvor: Blic, 30.Mar.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krijumčarili granate i vojnu opremu iz Srbije

BEOGRAD - U dve akcije Granična policija zaplenila je veću količinu oružja i municije i uhapsila jednog osumnjičenog, a protiv dvoje osumnjičenih podnela prekršajne prijave.

Na graničnom prelazu Srpska Crnja u vozilu poljske registracije u kome su bili Darko P. (30) iz Beograda i državljanin Poljske Adam K. (29) nađena je veća količina vojne opreme: protivavionska granatu, sablja, 26 bajoneta, 16 pancirnih prsluka, 15 šlemova, komplet minerske opreme, dva fara, 27 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << drvenih kundaka, 155 ašovčića, 24 komada školskih metaka „broving”, postolje za puškomitraljez i tenkovski mitraljez. Takođe su nađeni i dvogled sa postoljem, PT lansirna kutija, tri kutije za municiju za puškomitraljez, optika, 42 komada lim okvira za automatsku pušku, zaštitne maske, radio-stanica, kutija za baterije, tri kutije prve pomoći. Protiv osumnjičenih su podnete prekršajne prijave i novčano su kažnjeni sa po devet hiljada dinara. Sva nađena oprema oduzeta je uz potvrdu.

Na graničnom prelazu Batrovci u „mercedesu” francuske registracije kojim je upravljao Guduk Čujhan (50), državljanin Turske, takođe je nađena veća količina oružja i municije.

U gepeku su bili sakriveni pištolji „češka zbrojovka”, „glok 19”, „bereta”, „Smit i Veson” s okvirima i 254 metka. Osumnjičeni je priveden dežurnom istražni sudiji koji mu je odredio pritvor 30 dana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.