Krao kablove, ubila ga struja

Izvor: Blic, 09.Avg.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krao kablove, ubila ga struja

SUBOTICA - Goran Stojšić (28) iz Stapara kod Sombora poginuo je juče oko tri sata kada ga je udarila struja jačine deset kilovata, dok je sa dvojicom poznanika pokušavao da ukrade bakarne žice sa dalekovoda u Gornjoj Rogatici. Poznanici iz Doroslave s kojima je krenuo u krađu su braća njegove bivše nevenčane supruge i jedan od njih je tada povređen.

Kako „Blic" saznaje, mladići su pokušali da iseku bakarne žice da bi ih navodno pretopili i prodali. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada su pokušali da sa jednog srednjenaponskog dalekovoda skinu bakarne delove, Stojšić je zadobio strujni udar i pao. Bio je u nesvesti, a saradnici, od kojih je jedan povređen, mislili su da je živ, stavili ga u automobil u odvezli do Doma zdravlja u Bačkoj Topoli. Stojšić je po prijemu već bio mrtav, a dežurna ekipa je o tome obavestila policiju, a ovi „Elektrodistribiciju".

Ekipe „Elektrovojvodine" iz Bajmoka odmah su otklonile kvar u napajanju strujom koji su izazvali lopovi, a policija je detaljno pretražila mesto ne bi li utvrdila kako je došlo do nesreće i pogibije Gorana Stojšića.

U Staparu, gde je Goran živeo s ocem jer mu majka umrla pre nekoliko godina, šokirani su načinom na koji je poginuo Stojšić.

- To je strašno. Ali i on se petljao u razne mutne poslove. Krao je tu po okolini novac, stvari i zlato. Bio je i u zatvoru - kažu meštani.

Prema njihovim rečima, Stojšić je živeo u vanbračnoj zajednici sa izvesnom Zoricom iz Doroslave, a s kojom ima ćerkicu. Pre nekoliko meseci Zorica ga je napustila i odvela dete, a Goran se uozbiljio, počeo da radi - nadniči u selu jer nije završio nikakvu školu.

- Nedavno je, međutim, ponovo počeo da se viđa s njom. Njena familija odmah je počela da dolazi u Stapare. Njenog oca, brata, brata od strica viđali smo u Goranovom dvorištu. Topili su neko staro gvožđe, bakar. Da li su to kupovali ili krali, e to već ne znamo. A sa Zoričinom braćom, s kojom je topio gvožđe, krenuo je u krađu i poginuo - kažu meštani i pitaju kako će sve preživeti Goranov otac koji je, kako tvrde, pošten čovek.

Danas sahrana

Mirjana Sent Đerđi, polusestra poginulog Gorana Stojšića, brine se kako će otac podneti smrt jedinog sina.

- Ne znam šta se desilo. Policija je došla u selo i obavestila oca da je Goran stradao od struje - kaže Mirjana.

Goran Stojšić biće sahranjen danas na lokalnom groblju u Staparima. Z. V.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.