Uhapšeni zbog pljačke barži hrvatskog broda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2011, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog pljačke barži hrvatskog broda

SMEDEREVO -

Policija u Smederevu je pronašla pokradene delove sa hrvatskog broda "Sloga" koji je sa pratećih pet barži opljačkan pre dva dana i uhapsila pet osoba osumnjičenih za krađu i prikrivanje krađe.

Policija je saopštila da je, nakon intenzivnog operativnog rada na terenu, uhapsila četvoricu osumnjičenih za krađu i našla većinu predmeta ukradenih sa barži.

U pitanju je višečlana kriminalna grupa koja se krađama na Dunavu bavila u dužem periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i čije aktivnosti su već neko vreme bile predmet kriminalističke obrade, a po navodima policije organizator i vođa grupe je Zvezdan T. (35).

Sa usidrenih barži poskidano je i odneto 55 metalnih poklopaca, 32 vijka za zatvaranje i zatezanje, tri poklopca bunara barži, a iz unutrašnjosti 284 metra elektro-kablova.

Ukradeni predmeti pronađeni su zakopani na lokaciji firme "Metalinvest" na obali kod nove luke, nizvodno od Smedereva.

Elektro-kablovi su pronađeni kod jednog privatnog preduzetnika, vlasnika stovarišta za otkup sirovina u Osipaonici, kod Smedereva.

Kako je Tanjugu saopštio načelnik kriminalističke policije u Smederevu Dejan Anđelković i vlasnik stovarišta je uhapšen zbog sumnje za prikrivanja krivičnog dela.

Prema njegovim rečima, vlasnik stovarišta je kablove plaćao 100 dinara po kilogramu, a ukupno je otkupio 300 kilograma.

Visina štete je, prema izjavi predstavnika brodara, procenjena na oko 5,5 miliona dinara.

Prvi je o krađi izvestio zagrebački "Jutarnji list" pod naslovom "Srpski rečni gusari pljačkaju hrvatske brodove: Sa rečnog broda 'Sloga' ukrali opremu vrednu 60 hiljada evra".

Kako je saopštila policija u Smederevu, nastavlja se rad na identifikovanju svih članova grupe, a o detaljima akcije javnost će biti naknadno obaveštena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pohvatani srpski rečni gusari

Izvor: Mondo, 13.Okt.2011

Policija u Smederevu je pronašla pokradene delove sa hrvatskog broda "Sloga" koji je sa pratećih pet barži opljačkan pre dva dana i i uhapsila pet osoba osumnjičenih za krađu i prikrivanje krađe.

Nastavak na Mondo...

PALI PLJAČKAŠI HRVATSKIH BARŽI U SMEDEREVU

Izvor: Kurir, 13.Okt.2011

SMEDEREVO - Policija u Smederevu pronašla je pokradene delove sa hrvatskog broda "Sloga" koji je sa pratećih pet barži opljačkan pre dva dana i uhapsila pet osoba osumnjičenih za krađu i prikrivanje krađe...Policija je saopštila da je, nakon intenzivnog operativnog rada na terenu, uhapsila četvoricu...

Nastavak na Kurir...

Uhapšeni osumnjičeni za krađu sa brodova na Dunavu

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2011, 17:12

Smederevska policija uhapsila je šest osoba osumnjičenih da su ukrali metalne poklopce i kablove sa barži i broda "Sloga" koji je vlasništvo Hrvatskog rečnog brodarstva "Dunavski Lojd" iz Siska...Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su Zvezdan T. (36), Slaviša P. (31), Željko B. (33) i Ivan...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.