Izvor: Glas javnosti, 27.Jul.2009, 05:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kradu od malih nogu

KIKINDA - Tužno je, ali istinito da golobradi lopovi kradu sve što im padne pod šake, pa spisak stvari, robe, hrane, životinja ili prevoznih sredstava koji „dobijaju noge“ poprima groteskne razmere. Držeći se valjda one narodne „daj šta daš„, na njihovoj meti su se pored bicikala, mobilnih telefona, odeće, alata, suvih šunki... našle i košnice, kazani za pečenje rakije, državne zastave, kandelabri pod naponom, ali i delovi naftnih bušotina i automatskih pružnih prelaza! >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Kamenicama na crkvu

Po prijavi sveštenika crkve Sveti Velikomučenik Georgije u Srpskom Krsturu policija je otkrila petoricu dečaka uzrasta od 11 do 13 godina koji su kamenicama porazbijali prozore na ovom pravoslavnom hramu. Nemio incident dogodio se u noći između 7. i 8. maja u ovom selu nedaleko od Novog Kneževca. Sem stakla na dva prozora, stradao je i poljski toalet u dvorištu crkve. Iz samo njima znanih razloga oni su polomili vrata na toaletu i polupali 30 crepova.

Slabo vaspitani i siromašni

Uzroci problematičnog ponašanja maloletnika koji se ne libe da kradu ili ispoljavaju brutalnost prema vršnjacima, koje fizički i psihički zlostavljaju, najčešće su zapuštenost u vaspitanju i loše materijalno stanje porodica.

- U ovakvim devijantnim ponašanjima policija bi trebalo da ima najmanju ulogu ili da se pojavljuje na poslednjem mestu. Mnogo više trebalo bi da pruže roditelji, škole, Centri za socijalni rad i medicinske ustanove. Međutim, očigledno je da oni nisu u dovoljnoj meri posvetili pažnju ovoj problematici koja bi trebalo da nas sve zabrine - rekao je načelnik Dragan Jović.

Roditelje ili decu ili zajedno u radni logor da sve odrade,pošto ne mogu u zatvor.

A i yatvoska `raba je skupa!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.