Krađama oštetio Železnice za dva miliona dinara

Izvor: Radio 021, 25.Maj.2015, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krađama oštetio Železnice za dva miliona dinara

Policija u Staroj Pazovi uhapsila I. J. (29) osumnjičenog za višestruku krađu, čime je oštetio "Železnice Srbije" za više od dva miliona dinara.

Osumnjičen, poreklom iz Pećinaca, u više navrata između železničkih stanica u Staroj Pazovi i Zemun Polju, obijao je kućice automatskog pružnog bloka i krao akumulatorske baterije i telefonske uređaje, saopštio je MUP, prenosi Tanjug.

Sumnja se i da je I. J. odsekao 40 metara pružnog kabla koji obezbeđuje saobraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na prugama na deonici između Stare i Nove Pazove, a da je ukradene predmete prodao otpadima, navedeno je u saopštenju. "Tim krađama, koje su otežale železnički saobraćaj i ugrozile njegovu bezbednost, AD 'Železnice Srbije' oštećene su za 2.157.496,00 dinara", piše u saopštenju.

Posle saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu, osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana zbog produženog krivičnog dela teška krađa i ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvom.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.