Kovilj: Izbo kućnu pomoćnicu jer ga „proganjaju veštice”

Izvor: Večernje novosti, 04.Jul.2017, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovilj: Izbo kućnu pomoćnicu jer ga „proganjaju veštice”

U Kovilju uhapšen Đorđe Šovljanski (66) zbog pokušaja ubistva spremačice. Nezvanično, nasrnuo na Tatjanu Tegeltiju (47) sa rečima: "Proganjaju me veštice", ali ima i onih koji tvrde da su se posvađali oko isplate zarade ĐORĐE Šovljanski (66) iz Kovilja kod Novog Sada, pokušao je da ubije Tatjanu Tegeltiju (47) iz Titela, koja je živela pod njegovim krovom u Ulici Petra Drapšina i pomagala mu u kućnim poslovima. On je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, nasrnuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na ženu i izbo je nožem. Teško povređena Tatjana prevezena je u Urgentni centar u Novom Sadu, a njeno zdravstveno stanje je, srećom, stabilno. Prema nezvaničnim informacijama, Đorđe je u ponedeljak u prepodnevnim satima ušao u sobu u kojoj je bila nesrećna žena i izbo je nožem. Sada se po selu pronosi priča da mu je Tatjana neposredno pre toga skuvala čaj od uve, jer je bolestan, i ostavila ga u njegovoj sobi. Ubrzo posle toga, on je otišao kod nje, rekavši joj navodno: "Proganjaju me neke veštice". U sledećem trenutku je potegao nož i ubo je u stomak. U Kovilju se, danas, međutim, mogla čuti i priča da je između njih došlo do svađe, jer je Đorđe navodno odbio da Tatjani plati za njen rad u kući. - Ranjenu ženu je pronašao jedan od radnika u pekari koju Šovljanski ima u sklopu kuće - prepričavaju komšije prekjučerašnji događaj. - Znam da Đorđe ima preku narav, bolestan je, ali nisam verovao da može ovako nešto da učini. Da se nešto dogodilo komšije su saznale tek kada su videle Hitnu pomoć i policiju ispred kuće. Nisu ni slutili šta je čovek uradio. Tek kasnije im je radnik iz pekare kazao da je zatekao ranjenu Tatjanu. O nesrećnoj ženi, koja je tu živela oko godinu dana, komšije ne znaju baš mnogo, jer je radila i kao spremačica u novosadskom sudu. - Nismo je često viđali, jer joj nije dozvoljavao da se druži sa susedima i odlazi na kafu - pričaju komšije, koje ne žele da im se ime pominje u novinama, dodajući da je Tatjana bila mirna i povučena. Meštani o Đorđu govore različito. Dok jedni kažu da je teške naravi, i da osim ćerke koja sada živi u Americi nema bližih rođaka, drugi navode da sa njim, kao komšijom, nisu imali problema. Godinama u kući ima pekaru, ali on zbog bolesti nije radio, već je angažovao dvojicu radnika, koji u trenutku kada je Tatjana ranjena, nisu bili u lokalu. Đorđe Šovljanski, kojem je policija odredila zadržavanje zbog sumnje da je pokušao da ubije Tatjanu, danas će biti priveden na saslušanje nadležnom tužiocu. TUŽNA SUDBINA O TATJANI poznanici i zaposleni u novosadskom sudu govore sve najlepše. Ističu njen težak život, jer joj je pre nekoliko godina umrla jedna ćerka, a druga, koja je ostala da živi u Titelu sa bakom, ima ozbiljnih zdravstvenih problema. - Izuzetno je vredna i dobra - kažu zaposleni u sudu, dodajući da je njihov dugogodišnji radnik. - Uvek prva dolazi na posao.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako se desio užas u Kovilju: Tanja je gazdi skuvala čaj, a on rekao da ga proganjaju veštice i izvadio nož

Izvor: Telegraf.rs, 05.Jul.2017, 09:19

Đorđe Šovljanski (66) iz Kovilja kod Novog Sada, pokušao je da ubije Tatjanu Tegeltiju (47) iz Titela, kada ju je izbo nožem u svojoj kući gde je ona i živela i radila. Rekao je "proganjaju me veštice", i potegao nož, prenose Večernje novosti...Teško povređena Tatjana prevezena je u Urgentni...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.