Izvor: Blic, 15.Apr.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski Albanci pucali na policajce kod Kuršumlije

Grupa naoružanih kosovskih Albanaca ušla je danas u kuršumlijsko selo Tačevac i pucala iz vatrenog oružja na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, nezvanično saznaje agencija Beta u lokalnoj policiji.



Incident se dogodio oko 14.30 časova kada su pripadnici policije u ataru sela Tačevac primetili grupu Albanaca opremljenih alatom za seču drva i onda krenuli ka njima. Nakon što su spazili da im prilazi policija, Albanci su iz automatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oružja otvorili vatru.

Kako je rečeno Beti, u grupi je bilo tri do pet Albanaca koji su nekoliko stotina metara ušli na teritoriju Srbije sa Kosova. Policija nije odgovorila na vatru kosovskih Albanaca, a napad je trajao skoro pola sata.

Nakon toga naoružani Albanci su se, traktorom natovarenim drvima, povukli ka podujevskom selu Metojija na Kosovu. Policijska patrola je kasnije na mestu napada pronašla jednu motornu testeru.

U oružanom incidentu nije bilo povređenih, a uviđaj nije izvršen iz bezbednosnih razloga.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.