Izvor: B92, 21.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaš ubijen greškom

Beograd -- Beogradska policija uhapsila je ubicu i naručioca ubistva bivšeg splitskog košarkaša Jovana Manovića.

Kako je utvrđeno, Manović je nevina žrtva sukoba dva organizovana kriminalna klana. Njega je greškom ubio Milanko Ivanović iz Čajetine, a ubistvo je naručio Bojan Baćković iz Užica, izjavio je direktor policije Milorad Veljović, ali nije želeo da otkrije ko je bio prava meta napada.

On je rekao da je bilo planirano i da se likvidira Ivanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bi se onemogućila dalja istraga: "Policija će ovih dana nastaviti sa hapšenjem lica koja imaju veze sa naručiocima ubistva – pretpostavlja se da nije samo jedan naručilac. Backović i Ivanović su organizovali i atentat na Mirka Nikolića Bosanca sa Zlatibora, koji je bio svedok na suđenju za barsku grupu."

Ivanović i Baćković su uhapšeni na Zlatiboru i policija traga za ostalim naručiocima ubistva. Manović je ubijen u beogradskom kafiću "Zodijak".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.