Izvor: B92, 05.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korupcionaška afera nije okončana

Smederevo -- Zamenica tužioca u Smederevu kaže da korupcionaška afera na Pravnom fakultetu u Kragujevcu još nije okončana.

Zamenica Okružnog javnog tužioca Gordana Maksimović kaže da policija i tužilaštvo nastavljaju da utvrđuju nezakonitosti u polaganju ispita na tom fakultetu, jer sudu nije dozvoljeno da postupa selektivno tako što će jedne učesnike u tom slučaju procesuirati, a druge ostaviti po strani.

Ona je na konferenciji za novinare ukazala da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su za suzbijanje korupcije potrebni visoki moralni kvaliteti, ali i hrabrost, jer nije dovoljno ''samo dobro platiti'' profesije koje su izložene mogućoj korupciji.

Maksimovićeva je kao primer navela Pravni fakultet, gde su profesori bili dobro plaćeni i sigurno veoma stručni, ali su ipak, kako je rekla, ušli u korupciju.

Ona je ocenila da je u ovom slučaju, kao i u mnogim drugim, izostala kontrola rada fakulteta, kontrola rada svih fakultetskih službi, načina polaganja ispita i druge preventivne mere.

Korupciju je bilo moguće sprečiti preventivnim merama, zaključila je Maksimovićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.