Izvor: B92, 13.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontrola u MUP-u zbog "BIGZ-a"

Beograd -- Unutrašnja kontrola MUP-a sprovodi istragu o primeni prekomerne sile prilikom intervencije policije u klubu Planet BIGZ.

Kako saznaje B92, istraga će biti završena vrlo brzo, najkasnije sledeće nedelje. Neki od mladih koji su pretrpeli fizičko nasilje kada su pripadnici Interventne brigade MUP-a upali u klub, doneli su u redakciju B92 nalaze lekara kao dokaz, kao i snimak mobilnim telefonom.

U Urgentnom centru je potvrđeno za B92 da su lekari toga jutra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konstatovali dve povrede grudnog koša, povredu glave i prelom ruke, kao i posekotine i podlive kod mladića i devojaka.

Takođe, pretučeni su dostavili i snimak koji su zabeležili mobilnim telefonom, na kome se vidi da je ispred kluba mnogo policijskih marica, iz kojih izleću policajci.

Da podsetimo, B92 je objavila svedočenja mladih o brutalnom ponašanju policajaca koji su upali na žurku u klubu Planet BIGZ u nedelju oko 4.30 i pretukli više desetina mladih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.