Izvor: Radio 021, 19.Maj.2020, 13:41

FOTO: Na istom brodu prvo otkriven manjak nafte, a potom i višak

Carinici su u dva navrata, u saradnji sa policijom, sprečili malverzacije sa pogonskim gorivom na brodu "Sveti Filip i Jakov", koji plovi pod slovačkom zastavom u vlasništvu domaće kompanije, na kome je najpre otkriven manjak, a potom višak nafte, u ukupnoj količini od gotovo 120.000 litara.

Najpre je 22. aprila prilikom vanredne kontrole u luci Bogojevo, tri dana nakon što je pomenuti brod ušao u Srbiju, utvrđeno da u njegovim pogonskim tankovima nedostaje više od 67.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << litara nafte, koja je zamenjena vodom. Tada je protiv zapovednika broda i brodske kompanije pokrenut prekršajni postupak zbog izuzimanja robe ispod carinskog nazora.

Kada je 18. maja u luci Veliko Gradište izvršena izlazna revizija istog broda, na njemu je pronađen višak nafte u količini od preko 50.000 litara, za koju brodska posada nije imala propratnu dokumataciju, dokaze o poreklu, niti objašnjenje kako se to pogonsko gorivo na volšeban način našlo u brodskim tankovima.

Ceo slučaj će u dalju nadležnost preuzeti istražni organi i tužilaštvo, jer se malverzacijama i preprodajom goriva na crnom tržištu nanosi milionska šteta državnom budžetu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Carinski rat sa švercerima nafte na Dunavu - samo na jednom brodu otkrili "višak" od 120.000 litara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2020

Carinici su u dva navrata, u saradnji sa policijom, sprečili malverzacije sa pogonskim gorivom na brodu "Sveti Filip i Jakov", koji plovi pod slovačkom zastavom u vlasništvu domaće kompanije, na kome je najpre otkriven manjak, a potom višak nafte, u ukupnoj količini od gotovo 120.000 litara...Najpre...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.