Konkurent ga ubio bejzbol palicom

Izvor: Glas javnosti, 02.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurent ga ubio bejzbol palicom

SENTA - Beživotno telo autoprevoznika Zorana Rakićevića (29) iz Sanada, kod Čoke, pronađeno je 1. februara posle ponoći u Marijinoj ulici u blizini OŠ „Spomen škola“ u Senti. U brzoj i efikasnoj akciji Policijske uprave Kikinda otkriveni su i zadržani Predrag Mirković (30) i Roland Tasić (33), obojica iz Sente. Policija ih tereti da su na svirep i podmukao način ubili Rakićevića čiji je nestanak prijavljen 27. januara Policijskoj stanici u Čoki.

Načelnik kriminalističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << policije PU Kikinda Aleksandar Čudan izjavio je juče da je stravičnom zločinu koji se dogodio 26. januara u Mirkovićevoj porodičnoj kući u Senti prethodila kraća verbalna rasprava između njega i pokojnog Rakićevića.

- Mirković koji se sumnjiči za teško ubistvo, bejzbol palicom je naneo Rakićeviću tešku povredu po glavi od koje je nesrećni čovek preminuo. Telo je ubica u toku noći sakrio u gepek „zastave 1500“, kikindskih registarskih oznaka, koje je bilo parkirano u dvorištu njegove kuće. Da bi prikrio zločin ubica je zamolio oca LJubomira Mirkovića da odveze automobil iz dvorišta i oslobodi se leša. Istoga dana u toku prepodnevnih sati LJubomir je automobil sa beživotnim telom Rakićevića odvezao iz njihovog dvorišta i parkirao u Marijinu ulicu u blizini OŠ „Spomen škola“ gde je policija pronašla beživotno muško telo za koje se ispostavilo da je Zoran Rakićević - rekao je Čudan.

Policija Mirkovićevog dugogodišnjeg prijatelja Tasića tereti da je pomogao učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, jer je na molbu ubice sakrio bejzbol palicu kojoj je počinjen zločin i žrtvin mobilni telefon.

Tragično nastradali Rakićević rodom je iz Čačka. Pre godinu dana svio je porodično gnezdo u Sanadu. Suprugu i dete izdržavao je radeći kao autoprevoznik. Tokom prethodne kampanje vađenja šećerne repe svojim kamionom bio je angažovan na transportu slatkog korena za potrebe fabrike šećera u Senti. I njegov krvnik Mirković je autoprevoznik, a priča se da su između ubice i žrtve postojali neraščišćeni imovinski odnosi.

Mirković i Tasić su do sada odgovarali zbog remećenja javnog reda i mira, a skrivili su i nekoliko saobraćajnih prekršaja. Za krivično delo teško ubistvo zakon propisuje zatvorsku kaznu od 30 do 40 godina dok je za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela predviđena robija u trajanju od osam godina.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.