Komandir se ubio na dužnosti

Izvor: Blic, 29.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandir se ubio na dužnosti

MALI ZVORNIK - Goran M. (41), komandir Policijske stanice u Malom Zvorniku, ubio se juče ujutro u svojoj kancelariji, saznaje „Blic".

Goran M. je pucao sebi u slepoočnicu ubrzo posle dolaska na posao. Njegove kolege utrčale su u kancelariju čim su čule pucanj i teško povređenog ga prebacile u zvorničku bolnicu. Policajac je odmah upućen u Beograd, ali je preminuo na putu.

Zašto je Goran M. digao ruku na sebe za sada nije poznato. U Policijskoj stanici Mali Zvornik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << juče posle tragedije niko nije želeo ništa javno da saopšti detalje. Ni u Policijskoj upravi u Šapcu, pod čijom je nadležnošću Mali Zvornik, takođe nisu želeli da komentarišu samoubistvo kolege.

- Kada je došao na posao, ponašao se sasvim normalno. Ni jednim svojim gestom nije ukazivao da je nervozan i da će se odlučiti na tako tragičan korak, da puca u sebe. Po običaju, pitao je kolege kako su i da li su se naspavali. Kada su mu odgovorili da je stanje redovno, ušao je u svoju kancelariju i posle 15 minuta začuo se pucanj - priča jedan kolega, koji želi da ostane anoniman.

Naš sagovornik kaže da su svi u šoku. On navodi da je Goran M. bio zatvoren, povučen čovek, i da nije ispoljavao svoja osećanja.

- Kao i svi, imao je pritisaka na poslu. Ali do sada, to nije negativno uticalo na njega, ni na njegov odnos sa kolegama - kaže naš sagovornik i dodaje da je Goran M. bio na odmoru do pre nedelju dana i da je proteklog vikenda dežurao.

Goran M. je, kako saznaje „Blic", završio Vojnu akademiju. Prvu službu, kao vojno lice, imao je u Sloveniji, gde ga je zadesio rat. Nakon toga, vratio se u Srbiju, prešao u MUP, a službu je počeo kao običan policajac. Kasnije je, kao pripadnik Posebnih jedinica policije, službovao i na Kosmetu i na jugu Srbije, u Bujanovcu. Pre nekoliko godina unapređen je u čin majora i postavljen na rukovodeće mesto. Kolege kažu da je to i zaslužio jer je bio najškolovaniji. Takođe je po svom poštenju služio kao primer kolegama. Iako je bio na položaju, i dalje je sa porodicom stanovao u stanu koji je dobio od opštine, i vozio starog „pežoa".

- Odmah smo posetili njegovu porodicu. Goran M. je za sobom ostavio suprugu D. i dvoje maloletne dece. Ćerku koja kreće u prvi razred srednje škole, i četiri godine mlađeg sina. Nikome od njih nije jasno zašto je Goran digao ruku na sebe. Mi, njegove kolege znamo da nije imao porodičnih problema, imao je skladan brak. Pitamo se zašto se ubio - kaže naš sagovornik i dodaje da će posle obdukcije porodica odlučiti kada će sahraniti Gorana M. Kolege će učiniti sve što mogu da im pomognu.

Samoubistva zbog problema na poslu

U maju prošle godine, policajac Dragan L. (33) ubio se na radnom mestu, u kancelariji OUP Bajina Bašta, kada mu je uručeno rešenje o otkazu. On je potegao službeni pištolj i pucao sebi u glavu pred dvojicom kolega, koji nisu uspeli da reaguju i spreče ga da se ubije. Protiv Dragana L. je dve godine ranije pokrenuta istraga zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj. Kao policajac bio je i na ratištu, a na Kosovu je teško ranjen. Policajac Sveto D. (32) iz Goraždevca, koji je radio u policijskoj stanici u Raškoj, ubio se u aprilu ovde godine na obili Ibra. On je na sebe pucao iz službenog pištolja. Ove godine, takođe hicem iz službenog pištolja, ubio se i policajac Vladimir J. (22) iz Valjeva i to u šupi porodične kuće. Njegovo beživotno telo našli su otac i brat, koji su optužili policijske rukovodioce da su „doprineli tragediji" jer su navodno „maltretirali" Vladimira J. „čestim disciplinskim postupcima" zbog navodne „nediscipline u službi". Vladimir J. radio je u policiji dve godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.