Koluviji i četvorici optuženih potvrđen pritvor, za ostale nova odluka

Izvor: RTS, 26.Jun.2020, 15:39

Koluviji i četvorici optuženih potvrđen pritvor, za ostale nova odluka

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je odluku o produženju pritvora za još 30 dana Predragu Koluviji i još četiri optužena za nedozvoljeno uzgajanje marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica", dok je u odnosu na druga četiri okrivljena ukinuo rešenje o produženju pritvora i naložio Specijalnom sudu da ponovo odluči.
Osim Koluviji, pritvor je potvrđen i za Petra Živanovića, Petra Hricaja, Stevana Holića i Bobana Jovanovića.

Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << suda Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da Apelacioni sud smatra da razlozi iz prvostepenog rešenja ukazuju da postoji izvesna i realna opasnost da bi oni ponovili krivicnco delo ukoliko bi se našli na slobodi.
Rešenje o produženju pritvora je ukinuto za Zdravka Miloševića, Vladana Živojinovića, Branislava Miljevića i Vuleta Bojovića, jer Apelacioni sud smatra da se osnovano žalbom njihovih branilaca ukazuje na bitne povrede odredbi Zakonika o krivičnom postupku, odnosno jer prvostepeni sud nije idividualizovao razloge za produženje pritvora u odnosu na svakog od njih.
Koluvija i ostali su u pritvoru od novembra prošle godine, a optužnica protiv njih je podignuta početkom maja, a potvrđena je rešenjem Specijalnog suda 10. juna. Odbrana sada ima pravo žalbe Apelacionom sudu na rešenje o potvrđivanju optužnice.
Na optužnici tužilaštva za organizovani kriminal od 6. maja, nalaze se osim većinskog vlasnika "Jovanjice" Koluvije i ostalih okrivljenih koji su u pritvoru, još jedna osoba koja je za sada u bekstvu.
Koluvija i ostali optuženi u pritvoru su od hapšenja 14. novembra 2019.
Optužnica ih tereti za dva krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ali detalji optužnice još nisu saopšteni.
Nakon hapšenja je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.
Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Slučaj "Jovanjica": Koluviji i četvorici potvrđen pritvor, za ostale nova odluka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2020

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je danas odluku o produženju pritvora za još 30 dana Predragu Koluviji i još četiri optužena za nedozvoljeno uzgajanje marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica", dok je u odnosu na druga četiri okrivljena ukinuo rešenje o produženju pritvora i naložio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.