Kokin Brod, džip sleteo u jezero

Izvor: RTS, 28.Jan.2015, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokin Brod, džip sleteo u jezero

Dve osobe su stradale kada je džip prijepoljskih registracija sa troje putnika jutros sleteo sa magistralnog puta Užice – Nova Varoš u jezero Kokin brod. Jedan putnik je uspeo da ispliva i stigne do obale. Za telima dvoje stradalih I. R. (28) i S. P. (48) još se traga.
Zamenik osnovnog javnog tužioca u Novoj Varoši Petko Pucarević kaže za RTS da se nesreća dogodila jutros oko devet časova, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je vozač u preticanju izgubio kontrolu nad vozilom, udario u levu obalu, prevrnuo se, probio zaštitnu ogradu i sleteo u jezero Kokin brod (Zlatarsko jezero).
Prema rečima putnika koji je uspeo da ispliva i domogne se obale, sa njim u vozilu je bilo još dvoje putnika.
Policija i spasilačke ekipe tragaju za njima, a u pomoć su pritekli i rendžeri iz rezervata "Uvac". 
Na mestu potonuća tokom dana je bila vidljiva naftna mrlja. Na tom delu jezero je duboko 25 metara, a temperatura vode je šest stepeni Celzijusa.
Inače, deo puta na kojem se dogodila nesreća je svojevrsna "crna tačka". Rendžeri kažu da je i letos bilo nekoliko slučajeva kada su vozila sletela sa puta.
U proteklih 30 godina, na tom delu puta 20 osoba je izgubilo život.
Osamdesetih godina je u jednoj nesreći u jezeru stradalo petoro putnika, a desetak godina kasnije – četvoročlana porodica. Bilo je i onih koji su na sreću iz jezera uspeli da se spasu, a zbog svega, duž jezera su pojačane kontrole, nadzor i dežurstva Saobraćajne policije.
Večeras je u Kokin Brod stigao i ronilački tim Žandarmerije, koji će uz asistenciju saobraćajne policije ujutro početi izvlačenje automobila iz jezera.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.