Kobna svađa u otadžbini

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2011, 05:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kobna svađa u otadžbini

Lekari se i dalje bore za život Gordane Đurić (57), kojoj je prekjuče u glavu pucao suprug Zlatan Trajković (61), a potom ispalio metak u sebe i pao s mosta kod Kovina u Dunav. Kako saznajemo, njeno stanje je izuzetno teško i nesrećna žena još nije došla svesti.

Tragedija se dogodila u četvrtak ujutru, kad su krenuli na pančevački buvljak, saznajemo u istrazi.

- Najverovatnije da je sukobu prethodila porodična svađa. Prema našim saznanjima, Zlatan je zaustavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vozilo na mostu, izašao i kroz otvoreni prozor suvozačevih vrata pucao u suprugu.

Ispalio je jedan ili dva hica, ali ono što je sigurno jeste da ju je jednim pogodio ispod uha - kaže Dragoslav Milanović, istražni sudija Višeg suda u Smederevu.

Kako kažu očevici tragedije, Trajković je potom odlučio da presudi sebi. - Još je držao pištolj u ruci kada je prišao ogradi, prešao s druge strane i ispalio metak u sebe. Samo smo videli kako se opustio i pao u Dunav - kažu malobrojni svedoci nesreće.

Bračni par se po svemu sudeći posvađao tokom putovanja iz Smedereva za Pančevo.

Tamo su na lokalnom buvljaku planirali da prodaju robu, a u gepeku automobila folksvagen polo bečkih registarskih tablica kojim su putovali nađeno je stotine kašika i viljušaka upakovanih u kofere, kao i zavese i nekoliko pari cipela.

Kada su svedoci nesreće pozvali policiju i Hitnu pomoć, nesrećna žena je prebačena u beogradski Urgentni centar, dok su patrole rečne policije počele da obalama Dunava tragaju za nesrećnim čovekom. Do zaključenja ovog izdanja "Vesti", njegovo telo nije nađeno.

Dva sina i dve ćerke nastradalog bračnog para žive u Austriji i Nemačkoj. Dve unuke od 10 i 14 godina su u Smederevu sa Đurićevom i Trajkovićevom i o njima se brinu komšije dok im ne stignu roditelji iz Nemačke.

Tokom uviđaja nakon tragedije uporno je počeo da zvoni telefon Đurićeve, a kad se jedan od policajaca javio začuo je dečji glas, koji je prekinuo vezu. Očigledno su se unuke zabrinule što im se deda i baba već duže vreme ne javljaju, pa su pokušali da ih dobiju na mobilni telefon.

Đurićeva i Trajković decenijama su radili u Nemačkoj, pa u Austriji, gde im žive deca, a nedavno su se preselili u Smederevo, u naselje Leštar. Njihove komšije su u neverici otkad su čuli tragičnu vest.

- Pre desetak godina, a možda i više kupili su jednu staru kuću koju su adaptirali, praktično su podigli novu. Često su dolazili i odlazili iz Leštara, a koliko znamo, njihove dve ćerke i dva sina su i sada u inostranstvu, dok su ovde sa njima u kući bile samo dve unuke.

Kad bi došli u rodni kraj, okupila bi se brojna familija i čulo bi se veselje, okretanje prasića i muzika. Ponekad se čula vika iz njihove kuće, ali nikad nije bilo neke veće svađe ili incidenta koji bi ukazao da ovako nešto može da se dogodi - vidno potresene pričaju komšije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.