Izvor: Politika, 23.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je video udes Zablaćanskog

Čajetina – Suđenje Petru Šišoviću, optuženom da je 5.januara ove godine, pretičući u „merecedesu” preko duple pune linije kod Čajetine izazvao težak udes od čijih posledica je preminuo glumac Milenko Zablaćanski, nastavljeno je juče u Opštinskom sudu u Čajetini.

I na ovom ročištu saslušavani su svedoci, ovog puta dvoje policajaca koji su među prvima stigli ne mesto udesa, kao i jedan Užičanin, po predlogu Šišovićeve odbrane, koji se zatekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u koloni vozila iza „opela” Zablaćanskog.

Saobraćajni policajci iz Užica Marija Marić i Radovan Jojić tvrde da je u vreme udesa još bio dan i solidna vidljivost. Marija je regulisala saobraćaj posle nesreće i, po njenoj izjavi, tada joj se obratiovozač automobila koji je vozio iz pravca Užica iza Šišovićevog „mercedesa”, koji, po njenim rečima radi kao konobar, tvrdeći da je video šta se dogodilo. Ali, ona ga je uputila kod kolege Jojića, ne uzimajući od tog svedoka podatke. Ispostavilo se, zatim, da se taj očevidac nije javio Jojiću i da je tek kasnije – Marija je pred sudom rekla posle dva dana, a Jojić navodi da je to uradila još istog dana u povratku sa patrole – policajka obavestila kolegu o tom očevicu. Inače, na mestu udesa Radovan Jojić pitao je tada okupljene da li je neko video kako je došlo do nezgode, ali, prema njegovoj izjavi sudu, niko mu se u tom trenutku nije obratio.

Svedok Čedo Mandić iz Užica saslušan je po predlogu odbrane, koja je tvrdila da se on u vreme udesa nalazio u koloni vozila odmah iza Zablaćanskog. Ali, ispostavilo se da je ovaj 71-godišnji majstor za liftove i dugogodišnji Šišovićev poznanik bio u automobilu pedesetak metara iza mesta nesreće, te da je ispred njega, kako je rekao, bilo mnogo vozila. To mu, međutim, nije bila prepreka da odbranu optuženog o postojanju nekog navodnog trećeg vozila u udesu posredno potvrdi.

– Sa kolegom koji je vozio vraćao sam se sa Zlatibora, gde smo popravljali liftove. Vozili smo polako, u koloni. Na oko dvesta metara pre mesta udesa na duploj punoj liniji pretekao nas je jedan crni džip, a ja sam kolegi kazao: „Gledaj šta ova b... radi”. Posle se kolona zaustavila, udes nisam video, ni džip koji je otišao, bio je sumrak... Kolega i ja smo izašli iz vozila, došli do mesta udesa, i videli Šišovića koji je bio usplahiren – ispričao je Čedo Mandić.

Na to je sudija Zoran Guskić zamerio svedoku da u njegovoj izjavi ima određenih protivrečnosti u pogledu razdaljina, a Mandić je odgovorio da je to orijentaciono, da nije siguran u „metražu”.

Ovaj postupak će, kako stvari stoje, svakako još potrajati, budući da je odbrana predložila delimičnu rekonstrukciju događaja na mestu udesa, i to za 5. januar naredne godine. Sud o tom predlogu treba da se izjasni. Inače, novo ročište zakazano je za 9. decembar, kad će biti saslušan sudski veštak Jovan Kostić.

B. Pejović

[objavljeno: 24/10/2008]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovici Zablaćanskog pozlilo u sudnici

Izvor: Blic, 24.Okt.2008, 06:37

ČAJETNA - Iskazom svedoka odbrane Čeda Mandića juče je u Opštinskom sudu u Čajetini nastavljeno suđenje Petru Šišoviću (66), optuženom da je 5. januara u mestu Jevremovići ispod Zlatibora izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo glumac Milenko Zablaćanski. Za vreme svedočenja supruzi...

Nastavak na Blic...

Supruzi pozlilo na suđenju

Izvor: Kurir, 24.Okt.2008

ČAJETINA - Snežani Vesković-Zablaćanski, supruzi pokojnog glumca Milenka Zablaćanskog (53), pozlilo je juče u sudnici Opštinskog suda u Čajetini tokom suđenja Petru Šišoviću (66), osumnjičenom da je januara ove godine na Zlatiboru izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je Zablaćanski...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.