Izvor: B92, 24.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kljajević: Nisam kriv

Beograd -- U Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu nastavljeno suđenje optuženima u slučaju tzv. stečajne mafije.

Pred većem sudija o optužnici se izjasnio sudija Goran Kljajević, koji je negirao izvršenje bilo kog krivičnog dela. Kljajević je na početku odbrane rekao da se ne oseća krivim ni za jedno delo koje mu se optužnicom stavlja na teret.

"Poštovani sude, verujem u Boga i slobodu Srbije", naveo je Kljajević i dodao da mu dosadašnje postupanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sudskog veća vraća nadu da će sudjenje biti zakonito.

"Optužnica je delo mojih političkih progonilaca, pošto nisam hteo da izvršavam naloge organizovanih centara moći koji stoje iza političkih moćnika", rekao je Kljajević obraćajući se Sudskom veću. Kljajević je negirao da je postavljao stečajne sudije u određenim slučajevima koji su predmet optužnice i da je uticao na njihove odluke.

Kljajević je naveo da sa su svi stečajevi vršeni u skladu sa zakonom i da su po žalbama u tim predmetima odlučivale više sudske instance, koje su žalbe odbile.

Objašnjavajući slučaj Poštanke štedionice, Kljajević je rekao da je Trgovinski sud, postupajući u skladu sa zakonom, onemogućio tadašnjem guverneru Mlađanu Dinkiću da na mesto direktora te finansijske institucije postavi svog čoveka Bojana Stanivukovića i da je tko otme.

Tada su, prema Kljajevićevim rečima, počeli strašni politički pritisci na sud. "Trgovinski sud je štitio interese države kao većinskog vlasnika Poštanke štedionice", rekao je Kljajević i dodao da mu je Dinkić telefonom, pošto je Trgovinski sud okonačao taj slučaj, rekao: "Izgubio si prijatelja".

Kljajević je rekao da je tada održao konferenciju za novinare, na kojoj je tražio od Dinkića da se ne meša u rad suda i da ne vrši pritisak na sudije.

Jelica Živković je postavljena za direktorku Poštanske štedionice na predlog akcionara, naveo je Kljajević. On je rekao i da su uvođenjem stečaja u firmama nestupile loše socijalne posledice koje je Demokratska stranka Srbije tada koristila u političkoj borbi protiv Demokratske stranke.

Suđenje se nastavlja sutra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.