Kikindski Rotari klub obezbedio četiri stipendije za studente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2018, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikindski Rotari klub obezbedio četiri stipendije za studente

Zahvaljujući kikindskom Rotari klubu, četvoro studenata iz grada na severu Banata dobijaće mesečne stipendije, što je svojevrsna podrška u njihovom daljem školovanju. U saradnji sa Rotari Distriktom 2483, članovi Rotari kluba Kikinda obezbedili su i sredstva za kupovinu 20 računara koji su dodeljeni gradskim i seoskim školama, kao i školama u okolnim mestima.

Za troje novopečenih studenata, brucoša, koji su tokom srednjoškolskog školovanja ostvarili izuzetne rezultate, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << članovi kikindskog Rotari kluba obezbedili su mesečne stipendije u iznosu od 6.000 dinara, dok je dr Dragan Rankov lično izdvojio sredstva za još jednu stipendiju.

Prema rečima Velimira Lipovanova, predsednika kikindskih rotarijanaca, akcija dodele stipendija deo je dugogodišnje kampanje, u okviru koje je stipendirano više od 70 mladih ljudi.

"Osnovni kriterijum pri dodeli stipendija je da su to mladi ljudi koji postižu odlične rezultate tokom školovanja. Uglavnom su to učenici generacije i svestrane ličnosti. Kao izuzetni učenici, oni sa odličnim rezultatima na prijemnim ispitima upisuju fakultete, najčešće državne. Ovo je naš doprinos njihovom budućem školovanju i, sigurni smo, uspehu", rekao je Lipovanov.

Osim stipendiranja najboljih mladih studenata, kikindski Rotari klub je u saradnji sa Rotari Distriktom 2483 obezbedio sredstava za kupovinu 20 računara, a koji su dodeljeni kikindskim gradskim i seoskim školama, kao i školama u okolnim mestima. Donacija računara deo je šire akcije "500 računara, za 50 škola u 25 gradova" koja će, kako najavljuju rotarijanci, biti nastavljena i narednih godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.