Kikinda: Epidemijska situacija se ozbiljno usložnjava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2021, 14:58

Kikinda: Epidemijska situacija se ozbiljno usložnjava

Epidemijska situacija se ozbiljno usložnjava, a brojevi pozitivnih na kovid 19 svakodnevno rastu. Prema poslednjim informacijama iz kikindskog Zavoda za javno zdravlje, u gradu na severu Banata trenutno je preko 500 aktivnih slučajeva korone. S druge strane, proces imunizacije stagnira. Kako u takvoj situaciji Kikinđani ocenjuju ideju o eventualnom uvođenju kovid propusnica.

U poslednjih 10-tak dana, u Kikindi je gotovo udvostručen broj aktivnih slučajeva, pa je trenutno preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 530 u Kikindi i oko 700 aktivnih slučajeva na teritoriji Okruga. Proces imunizacije gotovo da stagnira, a mere koje su do sada bile na snazi po svemu sudeći nisu imale pravi efekat. I dok Krizni štab ne saopšti konkretne nove mere, u javnosti se razmatra i ideja o eventualnom uvođenju kovid propusnica. Podeljena su mišljenja građanki i građana Kikinde o toj mogućnosti.

Kovid propusnice odnosile bi se i na ugostiteljske objekte. Između opcije zatvaranja objekta i rada uz eventualne kovid propusnice, svi bi se odlučili za drugu opciju. Ali, ništa nije crno – belo:

„Naš objekat prima puno mladih osoba,a znamo da većina mladih nije vakcinisana. Tako da bi takva odluka, na neki način, verovatno ugrozilo naše poslovanje. Ali, šta je tu je, naše je da se borimo kako god bude, da poštujemo mere i da verujemo da ćemo izbeći sve to", rekao je Damir Jović, vlasnik ugostiteljskog objekta.

Najvažnija mera svakako je vakcinacija, ali brojevi govore da će biti i novih, restriktivijim merama. U priči o kovid propusnicama postavlja se i ptanje legitimnosti takve mere, a jasnog stava, bar za sada , nema. Ali, pitanje ličnog izbora je i pitanje lične odgovornosti, pa bi to trebalo imati na umu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sve više djece obolijeva od korone – 55 pozitivnih od 250 testiranih

Izvor: SandzakPress.net, 15.Sep.2021

I dalje je epidemiološka situacija na području koje pokriva Zavod za javno zdravlje Novi Pazar nestabilna i nesigurna. Od jučer testiranih više od stotinu osoba 25 je PCR pozitivnih, nešto manje od prethodnih dana. –Da li je to neko zatišje pred buru ili nešto drugo, vidjet ćemo ali zato imamo...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.