Kidnuo

Izvor: Glas javnosti, 19.Maj.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kidnuo

BEOGRAD - Saša Marijančević (29), iz Lazarevca, pobegao je juče oko 11 sati iz sudnice Trećeg opštinskog suda tako što je sa drugog sprata zgrade u Timočkoj ulici skočio pravo na krov parkiranog automobila. Za njim je pošao jedan od dvojice zatvorskih čuvara koji su bili u njegovoj pratnji, ali nije uspeo da ga stigne.

Marijančević je juče doveden iz „Zabele“ kod Požarevca gde služi kaznu od pet godina i šest meseci zatvora zbog razbojništva i neovlašćenog posedovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << oružja, na suđenje kod sudije Radmile Đerić zbog krađe automobila.

Stražari su Marijančevića i ostale optužene uveli u sudnicu broj 23 i prema pravilima im skinuli lisice sa ruku. Marjančević je to jedva dočekao, izleteo iz prostorije i skočio sa prozora zastakljene terase koji se nalazi odmah pored vrata sudnice pravo na „dačiju logan“ koja je bila parkirana ispred i koja mu je amortizovala doskok.

- Videla sam visokog i krupnog čoveka u sivom robijaškom odelu kako skače kroz prozor na automobil. Za njim je trčao policajac koji je takođe skočio na kola i krenuo za njim, ali je robijaš već odavno pobegao. Učinilo mi se da sam ga videla kako beži u Timočku ulicu. Posle toga je krenula cela policijska „hajka“ za njim - ispričala je žena koja je videla ceo događaj.

Kako smo saznali, Marijančević je pokušavao da pobegne i iz zatvora u Požarevcu, ali su ga uvek hvatali.

Prema rečima, sudije Dragana Miloševića, portparola Trećeg opštinskog suda, za ovakav propust bi trebali da odgovaraju čuvari koji su pazili na osuđenika.

Već viđeno

Početkom devedesetih godina, Kristijan Golubović pobegao je na sličan, pomalo spektakularan način iz sudnice Petog opštinskog suda u Beogradu u Ustaničkoj ulici. Golubović je tada skočio sa trećeg sprata, ali je prilikom bega povredio obe noge, pa ga je njegov prijatelj koji ga je čekao, u međuvremenu ubijeni Radoslav Trlajić - Bata Trlaja, nosio na leđima do automobila. Golubović se posle neko vreme krio kod prijatelja na Novom Beogradu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.